Ic degerlendirme raporu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
135.874
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Iç değerlendirme raporu nedir?​

Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR); kurumun yıllık iç değerlendirme süreçlerini izlemek ve beş yıl içinde en az bir defa gerçekleştirilecek dış değerlendirme sürecinde esas alınmak üzere, kurum tarafından her yıl hazırlanır.

Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?​

Bir raporun hazırlanmasında göz önünde tutulması gereken nitelikleri de şöyle sıralayabiliriz:
- Konunun uzmanı olmak.
- Raporun konusunu iyi kavramış olmak.
- Konuyla ilgili kaynakları taramak.
- Kaynaklardan elde edilen malzemeyi etkili, çarpıcı, inandırıcı ve doyurucu nitelikte hazırlamak.
- Objektif davranmak.
KIDR ne demek?
Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR); kurumun yıllık iç değerlendirme süreçlerini izlemek, Kurumsal Dış Değerlendirme Programında ve/veya Kurumsal Akreditasyon süreçlerinde esas alınmak üzere kurum tarafından her yıl hazırlanır.

Dış değerlendirme nedir?​

2. Kurumsal Dış Değerlendirme Programı, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yükseköğretim kurumlarının kalite güvencesi sistemi, eğitim-öğretim, araştırma- geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin Kurumsal Dış Değerlendirme Ölçütleri kapsamında değerlendirilmesini amaçlayan bir programdır.

KIDR raporu nedir?​

Kişisel değerlendirme raporu nasıl yazılır?
Özdeğerlendirme Raporu
- betimleyici olmaktan çok analitik, eleştirel ve değerlendirici olması,
- uygulama ayrıntılarının kurumu/birimi anlamak için gereken minimum seviyede olması,
- güncel ve gerçek bilgileri içermesi,
- her iddianın en az bir kanıt ile desteklenmesi,
- güçlü yönlerin tanımlanması ve gerekçelendirilmesi,
Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemidir.
Bu dönemde YÖK’e bağlı olarak faaliyet gösteren kurul, daha sonra 1 Temmuz 2017 tarihli 7033 sayılı kanun ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen Ek Madde 35 hükümlerine göre bağımsız bir kuruluş haline gelmiştir.
Yıllık Değerlendirme Raporu Nedir?
Yıllık değerlendirme raporu, işletme içinde sürdürmüş olduğumuz İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarımızın yıllık analizi anlamını taşımaktadır. Yıllık değerlendirme raporu, yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde işin hangi durumda olduğunu tespit etmek bir anlamda önleyici tedbirlere yön vermek amacı taşımaktadır.

Kurum raporu nedir?​

Heyet (sağlık kurulu) raporu aslında resmi bir belgedir. Birkaç farklı branştan hekimin imzaladığı, kişinin sağlık durumu konusunda hukuki karşılığı olan, devlet kurumları tarafından kabul edilen bir rapordur.

Staj raporu nasıl yazılır?​

Rapor (210x297mm) boyutundaki beyaz A4 kağıdına yazılmalıdır. Rapor da hiçbir bölüm atlanılmamalı ve mümkün olan en kısa şekilde yazılmalıdır. Bütün yazı ve şekiller bilgisayar çıktısı olarak hazırlanmalıdır. Bilgisayarda çizimi güç olan şema, şekil ve resimler raporun sonundaki ekler bölümüne eklenebilir.
Dış Denetim Raporu Nedir?
Kamu idarelerinin denetimleri sonucunda düzenlenen denetim raporlarında önemli görülen veya genellik arz eden konuları, yürütülen denetimlere ilişkin genel bilgileri ve mali konularda belirtilmesi uygun görülen diğer hususları içerecek şekilde hazırlanan rapordur.

Yıllık değerlendirme raporu ne zaman hazırlanır?​

Tüm bunlar ile beraber 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde yasal olarak da iş yerinin hizmet aldığı iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri her yılın sonunda yıl boyunca hizmet sağladıkları işyerleri için İSG Yıllık Değerlendirme Raporu hazırlama zorunluluğundadır.

EFQM yetkinlik değerlendirmesinde değerlendiriciler kimlerdir?​

Değerlendiriciler, EFQM Mükemmellik Modeline ve Modelin başarılı bir şekilde nasıl hayata geçirildiğine şahit olma şansına sahip kişilerdir. Aldıkları eğitimler ve değerlendirme sürecindeki kazanımları, kişisel gelişimleri ve mensup oldukları kurumlar açısından ölçülemeyecek değerdedir.
Denetçi raporu Nedir?
Denetim Raporu, işletmenin finansal tablolarının güvenilirliğine ilişkin yazılı bir görüş olup, şirketi denetleyen yeminli muhasebeci tarafından sağlanır. Denetim raporunun biçimi genel kabul görmüş denetim standartlarına göre belirlenir.
Öncelikle hazırlanan rapor içerisinde mutlaka iş yerinin unvanı, SGK sicil numarası, adresi, telefonu ve iş kolu numarası olmalıdır. Rapor içerisinde, iş yeri toplam çalışan sayısı ve bu kişilerin kaç erkek, kaç kadın veya kaç adet çocuk çalışan oldukları, raporun ilk sayfasında yer almalıdır.
 
Geri
Üst