SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
İc Baklalı Pilav Tarifi Resimli
İc Baklalı Pilav Tarifi
İc Baklalı Pilav Malzemeleri:
1,5 su bardağı pirinc
2 su bardağı etsuyu
1 su bardağı ic bakla
3 tane taze soğan yaprağı
1 adet kesmeşeker
45 damla limon suyu
Dereotu
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
imagesicbaklalipilavtarifiresimli5ad4089edd4c4
İc Baklalı Pilavın Yapılışı: Baklaları suda haşlıyoruz Baklaları pilav tenceresine alıp 4 yemek kaşığı sıvıyağda ince ince kıydığımız taze soğan yaprakları ile soteliyoruz Ardından tuzlu sıcak suda ıslatıp 12 saat beklettiğimiz pirincleri, suyunu suzerek baklalara ekleyip 23 dakika kavuruyoruz Son olarak kıyılmış dere otunu, etsuyunu, kesmeşekeri, tuz ve karabiberi de ekleyerek kapağını kapatıp suyunu cekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz 45 damla limon suyunu pilavın uzerine damlattıktan sonra pilavın uzerine kağıt havlu orterek, tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz Tenceredeki pilavı karıştırıp servis tabaklarına alıyoruz ve dereotuyla susleyerek servis yapıyoruz
alıntı
İc Baklalı Pilav Tarifi
İc Baklalı Pilav Malzemeleri:
1,5 su bardağı pirinc
2 su bardağı etsuyu
1 su bardağı ic bakla
3 tane taze soğan yaprağı
1 adet kesmeşeker
45 damla limon suyu
Dereotu
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
imagesicbaklalipilavtarifiresimli5ad4089edd4c4
İc Baklalı Pilavın Yapılışı: Baklaları suda haşlıyoruz Baklaları pilav tenceresine alıp 4 yemek kaşığı sıvıyağda ince ince kıydığımız taze soğan yaprakları ile soteliyoruz Ardından tuzlu sıcak suda ıslatıp 12 saat beklettiğimiz pirincleri, suyunu suzerek baklalara ekleyip 23 dakika kavuruyoruz Son olarak kıyılmış dere otunu, etsuyunu, kesmeşekeri, tuz ve karabiberi de ekleyerek kapağını kapatıp suyunu cekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz 45 damla limon suyunu pilavın uzerine damlattıktan sonra pilavın uzerine kağıt havlu orterek, tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz Tenceredeki pilavı karıştırıp servis tabaklarına alıyoruz ve dereotuyla susleyerek servis yapıyoruz
alıntı