İc Baklalı Pilav Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
İc Baklalı Pilav Tarifi Resimli
İc Baklalı Pilav Tarifi


İc Baklalı Pilav Malzemeleri:
1,5 su bardağı pirinc
2 su bardağı etsuyu
1 su bardağı ic bakla
3 tane taze soğan yaprağı
1 adet kesmeşeker
45 damla limon suyu
Dereotu
Tuz, karabiber
Sıvıyağ

imagesicbaklalipilavtarifiresimli5ad4089edd4c4


İc Baklalı Pilavın Yapılışı: Baklaları suda haşlıyoruz Baklaları pilav tenceresine alıp 4 yemek kaşığı sıvıyağda ince ince kıydığımız taze soğan yaprakları ile soteliyoruz Ardından tuzlu sıcak suda ıslatıp 12 saat beklettiğimiz pirincleri, suyunu suzerek baklalara ekleyip 23 dakika kavuruyoruz Son olarak kıyılmış dere otunu, etsuyunu, kesmeşekeri, tuz ve karabiberi de ekleyerek kapağını kapatıp suyunu cekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz 45 damla limon suyunu pilavın uzerine damlattıktan sonra pilavın uzerine kağıt havlu orterek, tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz Tenceredeki pilavı karıştırıp servis tabaklarına alıyoruz ve dereotuyla susleyerek servis yapıyoruz


alıntı
 
Geri
Üst