AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İbrahim Tatlısesin Çocukluk Resmi-İbrahim Tatlısesin çocukluk hayatı

haberci

Yeni Üye
Ciğerci Mehmet Tatlı ve Leyla Tatlı ’nın 7 çocuğundan biri olarak Şanlıurfa ’da bir mağarada 1952 ’de dünyaya geldi Kutlayacağı bir doğum günü değil, çünkü doğum tarihi tamamen bilinmiyor Annesi sadece, “kar yağdığı bir vakit olduğunu hatırlıyor Arap bir baba ve Kürt bir annenin oğlu olarak 10 yaşına dek doğduğu mağarada yaşadı Hiç okula gitmedi
“Urfa ’da Oxford vardı da, biz mi okumadık? sözünü o günlerini anlatırken daima dile getirdi:
İbrahim Tatlı sesin kendi ağzından çoçukluğu;
“Gözümü 7 yaşında açtım ve inşaat işçiliğine başladımSoğuk demirciydim Su satıp, çığırtkanlık yapıyordum Çocukluğumu yaşadım dersem değil Zaten bizim çocukluğumuzun geçtiği yörelerde çocuklar böylece çocukluk yaşayamaz
20 kuruş fazla kazanmak için sinemalarda ‘Buz gibi su ’ diye bağırarak su satıyordum Bir gün bir adam birden yerinden kalktı‘Sus ulan eşek, seni mi dinleyeceğiz? ’ diye suratıma dört tokat attı O tokatlar beni buralara kadar getirdi
*

İbrahim Tatlıses'in çocukluk hikayesi gerçekten çok dokunaklı ve ilham verici. Şanlıurfa'da bir mağarada dünyaya gelmesi ve doğum tarihinin tam olarak bilinmemesi, hayatının zorluklarla dolu olduğunu gösteriyor. Okula hiç gitmemesi ve küçük yaşlardan itibaren çalışmaya başlaması, onun ne kadar mücadeleci ve azimli biri olduğunu gösteriyor.

Annesinin hatırladığına göre, İbrahim Tatlıses'in doğduğu vakitte kar yağdığına dair anısı, onun hayatındaki küçük detaylardan biri gibi görünüyor. Ayrıca, Arap bir babanın ve Kürt bir annenin çocuğu olarak doğması, kültürel ve etnik bir çeşitliliği de gözler önüne seriyor.

İbrahim Tatlıses'in anlattığına göre, çocukluğu oldukça zorlu geçmiş. Küçük yaşlardan itibaren çalışarak para kazanmaya başlaması, onun hayata olan bakış açısını şekillendirmiş olabilir. İnşaat işçiliği, soğuk demircilik, su satıcılığı gibi işlerde çalışması, onu bugünkü başarılarına taşıyan deneyimler olmuş olabilir.

Sinema salonlarında buz gibi su satarak ekstra para kazanmaya çalışması ve bir müşterinin suratına dört tokat atması, onun hayatta kararlı ve dirençli biri olduğunu gösteriyor. Bu olumsuz tecrübelerin onu hayatta daha da güçlü kıldığını söyleyebiliriz.

İbrahim Tatlıses'in çocukluk dönemi, belki de onun hayatta karşılaştığı zorluklarla mücadele etmesini sağlayan temel noktalardan biri olmuş olabilir. Bugün popüler bir sanatçı olarak tanıdığımız İbrahim Tatlıses'in bu kadar büyük başarılara imza atmasının ardında, çocukluk yıllarında yaşadığı zorlukların ve mücadelelerin de etkili olduğunu düşünebiliriz.

Geri