İblis'in isyanı hakkında ayetler

zeberus

Yeni Üye
Iblis'in isyanı hakkında ayetler

Hani biz meleklere (ve cinlere): Âdem'e secde edin, demiştik Şeytan hariç hepsi secde ettiler O yüz çevirdi ve cömertlik tasladı, bu nedenle kâfirlerden oldu
Bakara : 34

Andolsun sizi yarattık, daha sonra size şekil verdik, sonradan da meleklere, Âdem'e secde edin! diye emrettik Şeytan'in dışındakiler secde ettiler O secde edenlerden olmadı
A'râf : 11

Allah: O Kadar ise, «İn oradan!» Orada büyüklük taslamak senin haddin değildir Çık! çünkü sen aşağılıklardansın! buyurdu
A'râf : 13

Hani Rabbin meleklere demişti fakat: «Ben kupkuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan bir insan yaratacağım»
Hicr : 28

(Şeytan Ben kuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan yarattığın bir insana secde edecek değilim, dedi
Hicr : 33

e: Âdem'e secde edin! demiştik Şeytan'in dışarıya tümü secde ettiler Iblis: «Ben, dedi, çamurdan yarattığın bir kimseye secde mi ederim!»
İsrâ : 61

Dedi ki: «Şu benden üstün kıldığına da bir bak! Ant ederim fakat, eğer beni kıyamete değin yaşatırsan, öyle azı dışında, onun neslini kendime bağlayacağım!»
İsrâ : 62

Hani biz meleklere: Âdem'e secde edin, demiştik; Iblis hariç edinmek üzere, onlar derhal secde ettiler Şeytan cinlerdendi; Rabbinin emrinden dışarı çıktı Şimdi siz, beni bırakıp da onu ve onun soyunu mu dost ediniyorsunuz? Ancak onlar sizin düşmanınızdır Zalimler için bu ne fena bir değişmedir!
Kehf : 50

Bir süre biz meleklere: Âdem'e secde edin! demiştik Onlar derhal secde ettiler; yalnız Iblis hariç O, diretti
Tâhâ : 116

Rabbin meleklere demişti fakat: Ben kesin çamurdan bir insan yaratacağım
Sâd : 71

Iblis: Ben ondan hayırlıyım! Beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi
Sâd : 76 *

Geri