AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ibiza Tatlısı (Tam Ölçülü Ve Bol Çikolatalı)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ibiza Tatlısı (Tam Ölçülü Ve Bol Çikolatalı) Tarifi İçin Malzemeler
1,5 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ (Eritilmiş)
Kreması için
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket bitter çikolata
Arası için
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Muz

Ibiza Tatlısı (Tam Ölçülü Ve Bol Çikolatalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküviler mutfak robotundan geçirilir.
Eritilmiş tereyağı ile karıştırılır ve fırın tepsisine yerleştirilir. Spatula yardımıyla üzerine bastırılıp düzleştirilir.
Krema için süt, şeker, un, nişasta ve kakao uygun bir tencereye alınır ve karıştırılır.
Ocağın altı açılır ve sürekli karıştırarak pişirilir.
Fokurdamaya başlayınca ocaktan alınıp vanilin çikolata ve tereyağ eklenir. İyice karıştırılır. Pürüzsüz bir kıvam elde edilir.
Bisküvili tabanın üzerine eşit şekilde aktarılıp yayılır. 10 dk dinlendirilir.
Krem şanti soğuk süt ile çırpılır. Ben çikolatalı tercih ettim.
Krema üzerine yerleştirilir.
Bu şekilde buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakılır.
Tamamen soğuduğunda dilimlenir.
Tepsinizin boyutuna göre ayarlayın.
Arasına isteğe bağlı muz yerleştirilip rulo yapılır. İsterseniz yağlı kağıt üzerinde pratik bir şekilde sarabilirsiniz. Afiyet olsun isterseniz 1 gece önceden hazırlayıp servis yapacağınız zaman muz ekleyip sarabilirsiniz.
Ibiza Tatlısı (Tam Ölçülü Ve Bol Çikolatalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst