AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

iBeacon nasil kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

iBeacon nasıl kullanılır?​

iBeacon, belli yerlere yerleştirilen Beacon’ların size sinyal göndermesiyle çalışır. Size sinyal gelmesi için; Bluetooth’unuzun açık olması ve sinyal gelecek olan uygulamanın cep telefonunuzda bulunması yeterlidir. Örnek verirsek; cep telefonunuzda uygulaması bulunan bir mağazaya girdiğinizi düşünün.

iBeacon Bluetooth nedir?​

IBeacon’lar; Bluetooth Low Energy protokolünde yayın yapan elektronik cihazlardır ve bu yüzden Bluetooth LE çapı içerisinde diğer cihazlarla etkileşime geçebilirler. Diğer cihazlar ile etkileşime geçtiklerinde yayınlarını yaptıkları UUID, Major, Minor, yayın gücü ile yayın frekansını değiştirebilirsiniz.
iBeacon mikro lokasyon nedir?
Bluetooth Düşük Enerji teknolojisi kullanarak iPhone’unuza sinyal gönderen vericiler sayesinde bilgi edinme maksadıyla kullanılan yeni nesil lokasyon uygulaması iBeacon, yerinizi bildirmekten çok daha fazlasını yapıyor.

iBeacon Teknolojisi Nedir?​

Bluetooth Low Energy (BLE), günlük bluetooth kullanımındaki enerji tüketimini yaklaşık %1’lik bir orana düşüren, enerji tüketim problemlerinden uzak bir Bluetooth deneyimi sağlayan ve mobil cihazların birçoğunda mevcut olan bluetooth protokolüdür.

Beacons Mobile nedir?​

Beacon (Bluetooth Tabanlı Etkileşim Teknolojisi) düşük enerjili bluetooth teknolojisi aracılığıyla diğer akıllı cihazlara sinyal gönderen küçük kablosuz vericilerdir. Beacon, erişim menzilindeki mobil cihazlara mesaj göndermek için genellikle konum teknolojisinde veya yakın pazarlamada kullanılır.
Apple iBeacon nedir?
iBeacon Apple’ın Bluetooth Low Energy teknolojisi üzerine geliştirdikleri kapalı alanlarda mobil kullanıcıların nerede olduğunu belirlemesini sağlayan bir cihaz.
Mikro-lokasyon ve genel olarak lokasyon uygulamaları; markaların, ürünlerin, çalışmaların ya da faaliyetlerin tanıtımını konum bağlamında yapabilmek için geliştirilmiş bir pazarlama yöntemidir.
Beacon’lar, küçük ve basit cihazlardır. Cihazların içinde CPU, radyo verici ve batarya bulunur. Beacon cihazlarının her biri farklı renkte ya da şekillerde olabilirler; ivmeölçer, sıcaklık sensörü gibi ek özellikler bulunabilir.
Beacon nerelerde kullanılır?
Bu bağlamda Beacon teknolojisini değerlendirirsek bu teknoloji sağlık ve eğitim kurumları, kamusal alanlar, ulaşım, müzeler, etkinlik alanları, endüstiyel çözümler, restoranlar, oteller ve AVM’ler gibi hayatımızın çok büyük bir alanında kullanılabilir.

Beacon ikazı nedir?​

Uçakların gövdesinde ve altında bulunmak üzere 2 adet ışık vardır. Bunlara Beacon diyoruz. Uçakların motorları çalıştığı andan itibaren bu ışıklar yanar. Motor kapatılana kadar havada ve yerde yanmaya devam eder.

Bluetooth Low Energy nasıl çalışır?​

Bu sinyaller BLE destekleyen Android ve iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlar tarafından alınır. Mobil cihazlardaki uygulamalar, işaretçi cihazlardan alınan kablosuz sinyaller ile tetiklenir/çalıştırılır. Böylece mobil uygulamalar yalnızca işaretçi cihazın kapsama alanına girildiğinde çalışmaktadır.
Beacons ne demek?
Müşterilerin konum, alışkanlık ve davranışlarına ulaşan bu teknoloji, hizmetleri de o yönde şekillendirmektedir. Android ve IOS uyumlu olan cihazların, mağazalarda Beacon cihazları dinleyip, almış oldukları sinyallere göre tepki vermesidir.
 
Geri
Üst