AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IBB istihdam ofisi ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

IBB istihdam ofisi ne işe yarar?​

* Bölgesel İstihdam Ofisleri Portalı İstanbullu iş arayan vatandaşlarımız ile personel arayan işverenlerimize hizmet vermektedir.

Istihdam ofisi ne işe yarar?​

İstihdam Ofisleri, işveren ile iş arayan vatandaşların arasında bağ kurarak, işsizliği azaltmayı hedeflemektedir. Bölgesel İstihdam Ofisleri’ne müracaat eden işsiz vatandaşlar, cv hazırlama ve mülakat süreçleri gibi konularda bilgilendirilecek.

İŞKUR’un sağladığı hizmetler nelerdir?​

İŞKUR’un sağladığı hizmetler nelerdir?
İŞKUR’un Verdiği Hizmetler
- Kısa Çalışma Ödeneği.
- Açık İşler.
- ALO 170.
- Kamu Memur Alımı
- Kurum Dışı Kamu İşçi Alımı İlanı
- İşbaşı Eğitim Programı
- Toplum Yararına Programlar.
- Engelli Hibe Desteği.

IBB ne iş yapar?​

IBB ne iş yapar?
Büyükşehir belediyelerinin yerine getirmekle yükümlü olduğu birçok görevin içerisinde belediyenin yetkisinin bulunduğu alanındaki meydan, bulvar, cadde ve ana yolları yapmak, yaptırmak, bakım ve onarımını sağlamak; Yolcu ve yük terminalleri, kapalı ve açık otoparklar yapmak, yaptırmak, işletmek, işlettirmek veya ruhsat …

İstihdam durumu geçici ne demek?​

Geçici İş İlişkisi bir çalışanın özel istihdam büroları aracılığıyla bir firma içerisinde belirli bir süre için görevlendirmesi ile kurulan ilişkidir. Bu sistem, şirketlerin kısa vadeli görevlerde yerel yasalarla belirlenen bir süre için geçici İK ihtiyaçlarını karşılamaktadır. …

Türkiye’de aktif istihdam politikaları kapsamında İŞKUR’un sağladığı hizmetler nelerdir?​

Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim …

İŞKUR eğitim kursları nelerdir?​

İŞKUR eğitim kursları nelerdir?
İşkur kursları internet üzerinden her yıl yayınlanmaktadır….
- Beden İşçisi. İşkur bünyesinde en çok katılan kurslar arasında beden işçiliği gelmektedir.
- Garson.
- Kuaförlük.
- Fotoğrafçılık.
- Grafik Tasarımcılığı
- Ön Muhasebeci.
- Hasta Danışmanı

**IBB İstihdam Ofisi ve İŞKUR İle İlgili Detaylı Bilgi**

IBB İstihdam Ofisi ve İŞKUR, iş arayanlar ile işverenler arasında köprü görevi üstlenerek istihdam konusunda destek sağlayan kurumlardır. İBB İstihdam Ofisi, bölgesel istihdam ofisleri portalı aracılığıyla İstanbullu iş arayan vatandaşlara ve personel arayan işverenlere hizmet sunmaktadır. Bu ofisler, iş arayan vatandaşları işverenlerle buluşturarak işsizliği azaltmayı hedefler.

İŞKUR ise Türkiye İş Kurumu’nun kısaltmasıdır ve aktif işgücü hizmetleri sunmaktadır. İŞKUR'un sağladığı hizmetler arasında kısa çalışma ödeneği, açık işlerin duyurusu, ALO 170 hattı, kamu memur alımları, işbaşı eğitim programı, toplum yararına programlar, engelli hibe desteği gibi çeşitli destekler bulunmaktadır.

Geçici iş ilişkisi, bir çalışanın özel istihdam büroları aracılığıyla bir firma içinde belirli bir süre için görevlendirilmesi ile kurulan ilişkiyi ifade eder. Bu sistem, şirketlerin kısa vadeli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılmaktadır.

Türkiye'de aktif istihdam politikaları kapsamında İŞKUR'un sağladığı hizmetler arasında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları gibi destekler yer almaktadır. Bu hizmetler aracılığıyla istihdam korunmaya ve artırılmaya çalışılmakta, işsizlerin nitelikleri geliştirilmekte ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına katılımı desteklenmektedir.

İŞKUR bünyesinde yayınlanan eğitim kursları çeşitli alanlarda katılımcılara mesleki beceriler kazandırmayı amaçlar. Bazı örnek İŞKUR eğitim kursları arasında beden işçiliği, garsonluk, kuaförlük, fotoğrafçılık, grafik tasarımcılık, ön muhasebecilik, hasta danışmanlığı gibi kurslar bulunmaktadır.

Bu kurumlar ve hizmetler, Türkiye'deki istihdamın korunması, artırılması ve iş arayanların istihdam edilmesi konularında önemli rol oynamaktadır.

Geri