IB hangi universitelerde gecerli?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

IB hangi üniversitelerde geçerli?​

IB Diploması Sahibi Öğrencilere Vakıf Üniversitelerinin Sağladığı…
- BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ IB Bursu: IB Notu 40-45 arasında olanlara öğretim ücretinin %’i oranında burs verilir.
- BEYKENT ÜNİVERSİTESİ
- BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
- İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
- İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
- YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

IB sınıfına nasıl girilir?​

IB DİPLOMA PROGRAMINA GİRİŞ KOŞULLARI
- 75 TOEFL IBT sınavı, her bölümden en az 17 almak.
- IELTS sınavından ortalama 6,5 almak; her bölümden en az 6.0 puan almak.
- “The Cambridge English First Certificate Examination” (FCE) sınavından A üzerinden en az “B” almak;
- “The Cambridge İngilizce Yeterlilik”i (CPE) geçmek.

IB paralı mı?​

IB paralı mı?
Evet. IB Diploma Programı, IBO organizasyonu tarafından ayrıca ücretlendirilir. Ücret yıldan yıla farklılık gösterebilir. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Ders başına ödenecek olan 85 EURO 6 DERS kaydı için 6×85=510 EURO, ve gönderi bedeli olarak 40 EURO ile birlikte toplam 550 EURO’dır.

IB mi Abitur mu?​

IB mi Abitur mu?
IB diploma lise eğitimi sırasında öğrencinin dersler alarak diplomasını uluslararası geçerliliğe ulaştırmasına imkan sağlar. ABITUR programı ile yine lise diplomasının uluslararası platformlarda geçerli olmasına imkan sağlayan bir eğitim programıdır.

IB Sınavı Ne Kadar?​

Ne yazık ki, IB sınavına girmek ucuz değildir. Sınav başına $119 ücreti vardır. Bu bütçe biraz fazla olsa da başlangıç düzeyinde üniversite kursu için ödeyeceğiniz harçtan miktarından daha azdır. Birçok okulun IB için kendi mali yardım programları da vardır.

Koç Lisesinde IB var mı?​

Koç Lisesi 1996 yılında Türkiye’de ilk kez uygulamaya geçirdiği IB programının ülkede başka okullarda uygulanması sürecine de önderlik etmiş, ayrıca, tarih-coğrafya ve sosyoloji dallarında disiplinlerarası bir sosyal bilgiler programı geliştirerek bu programın Türkçe verilmesini sağlamıştır.

IB Diploması, birçok üniversite tarafından kabul edilen uluslararası bir lise diplomasıdır. Türkiye'deki bazı vakıf üniversiteleri IB diplomasına sahip olan öğrencilere burs imkanı sunmaktadır. Başkent Üniversitesi örneğin, IB notu 40-45 arasında olan öğrencilere öğretim ücretinin belirli bir oranında burs vermektedir. Diğer üniversiteler ise IB diplomasına göre değerlendirme yapmaktadır.

IB sınıfına giriş koşulları ise belirli standartlara dayanmaktadır. TOEFL IBT sınavından en az 75 almak ve her bölümden en az 17 puan almak gerekmektedir. IELTS sınavından ise ortalama 6,5 almak ve her bölümden en az 6,0 puan almak gerekmektedir. Ayrıca Cambridge English First Certificate Examination (FCE) sınavından "B" notu almak veya Cambridge İngilizce Yeterlilik (CPE) sınavını geçmek gerekmektedir.

IB Diploma Programı paralıdır ve IBO organizasyonu tarafından belirli bir ücret alınmaktadır. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ders başına ödenecek miktar 85 EURO'dur. Toplam ücret, ders sayısına göre değişebilir.

IB diploması ve Abitur programı her ikisi de uluslararası geçerliliğe sahip lise eğitim programlarıdır. IB programı öğrencilere ders alarak uluslararası geçerlilik sağlarken, Abitur programı lise diplomasının uluslararası alanda kabul edilmesini sağlar.

IB sınavına girmek maliyetli olabilir. Her sınav için 119 dolarlık bir ücret vardır. Bu miktar yüksek olabilir ancak üniversite eğitimi için harcanan maliyetlerle karşılaştırıldığında daha düşüktür. IB için çeşitli mali yardım programları da bulunmaktadır.

Koç Lisesi, Türkiye'de ilk kez uygulamaya geçirdiği IB programıyla öncü olmuştur. Ayrıca tarih, coğrafya ve sosyoloji dallarında disiplinlerarası bir sosyal bilgiler programı geliştirerek Türkçe olarak bu programın verilmesini sağlamıştır. Bu program sayesinde öğrencilere uluslararası standartlarda eğitim imkanı sunulmuştur.

Geri