AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IB diplomasi Turkiyede gecerli mi?

Editör

Yeni Üye

IB diploması Türkiyede geçerli mi?​

IB VE DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ IB diploma programı Türkiye ve dünyadaki bilimsel saygınlığı yüksek birçok üniversiteye hazırlık niteliğinde akademik bir programdır ve tüm dünyada kabul gören bir orta öğretim diplomasıdır.

IB mi ap mi?​

AP uygulaması; öğrenciye ilgi alanı, hedefleri ve ders programı doğrultusunda yükseköğretim dersleri alma imkanı verirken IB programı, lise eğitimi sonrası küresel çapta geçerliliği olan bir diploma sağlamaktadır.

IB mi Abitur mu?​

IB mi Abitur mu?
IB diploma lise eğitimi sırasında öğrencinin dersler alarak diplomasını uluslararası geçerliliğe ulaştırmasına imkan sağlar. ABITUR programı ile yine lise diplomasının uluslararası platformlarda geçerli olmasına imkan sağlayan bir eğitim programıdır.

IB diploması hangi üniversitelerde geçerli?​

IB Diploması Sahibi Öğrencilere Vakıf Üniversitelerinin Sağladığı…
- BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
- BEYKENT ÜNİVERSİTESİ
- BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
- İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
- İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
- YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

IB hangi üniversitelerde geçerli?​

IB Diploması Hangi Ülkelerde Geçerlidir? IB diploması, dünya çapında pek çok üniversiteye giriş koşulu olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, IB mezunları ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve çeşitli Avrupa ülkelerindeki üniversitelere girerken birçok ayrıcalık kazanmaktadırlar.

AP kaçıncı sınıfta başlar?​

AP kaçıncı sınıfta başlar?
Türkiye’deki liselerde AP dersleri çoğunlukla 10, 11 ve 12. sınıflarda açılmaktadır. Okullarında AP programı bulunan ve AP derslerini alan öğrencilerin AP sınavlarına dersi aldıkları yılda girmesi uygun olacaktır.
IB hangi üniversite?​
IŞIK ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureate-IB) programından diploma alan ve Işık Üniversitesi’nin lisans programlarına ücretli olarak yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen indirim olup, bu öğrencilerden öğretim ücretinin % 50’si alınmaz.
9 sınıfta AP alınır mı?​
AP sınavlarına girebilmek için AP Capstone dersleri (AP Seminar ve AP Research) hariç AP derslerini alma veya herhangi bir sınıfta olma koşulu bulunmamaktadır.

IB diplomasının Türkiye'de ve dünya genelinde geçerli olduğunu belirtmek gerekir. IB diploma programı, Türkiye'deki ve dünyadaki birçok yükseköğretim kurumuna hazırlık niteliğinde akademik bir programdır ve uluslararası kabul gören bir orta öğretim diplomasıdır.

AP uygulaması ve IB programı arasındaki farklara gelecek olursak, AP öğrencilere ilgi alanlarına ve hedeflerine göre yükseköğretim dersleri alma imkanı sunarken, IB programı lise eğitimi sonrası küresel çapta geçerliliği olan bir diploma sağlar.

IB diploması ile Abitur (Alman lise diploması) arasındaki fark da önemli bir noktadır. IB diploma programı, öğrencilere uluslararası geçerliliği olan bir diploma kazandırırken, Abitur programı da lise diplomasının uluslararası platformlarda geçerli olmasını sağlayan bir eğitim programıdır.

IB diplomasının hangi üniversitelerde geçerli olduğuna gelecek olursak, Türkiye'de bazı vakıf üniversiteleri IB diplomasına sahip öğrencilere avantajlar sunmaktadır. Örneğin, Başkent Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi IB diploması sahiplerine avantajlar sağlayabilir.

IB diplomasının dünya genelinde ise birçok üniversite tarafından kabul edildiğini belirtmek gerekir. ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve çeşitli Avrupa ülkelerindeki üniversiteler, IB mezunlarını kabul ederken ayrıcalıklar tanıyabilmektedir.

AP programına gelindiğinde, Türkiye'deki liselerde AP dersleri genellikle 10., 11. ve 12. sınıflarda açılmaktadır. AP sınavlarına girebilmek için dersi alan öğrencilerin sınava o yıl girmesi uygun olacaktır.

Son olarak, Işık Üniversitesi'nin IB programından diploma alan öğrencilere sunduğu indirimden bahsedebiliriz. Bu programdan diploma alan ve Işık Üniversitesi'nin lisans programlarına ücretli olarak yerleşen öğrencilere öğrenim ücretinde %50 indirim uygulanmaktadır.

AP sınavlarına gelindiğinde, AP Capstone dersleri hariç, AP derslerini alan veya herhangi bir sınıfta olmak sınavlara girebilmek için bir koşul değildir.

Geri