- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Iade stok kartının hangi bölümüne yazılır?
Lojistik – Satış Bölümü’nde, “Kayıt/Stok” menüsünün altında yer alır.Stok kartında bir mal için en fazla kaç birim tanımlanır?
Satış/alış ya da üretim kayıtlarında en fazla hangi ölçü birimiyle işlem yapılıyorsa, ilgili ölçü birimi Br-1 sahasında girilmelidir. Sabit Tanımlamalar bölümünde 3 adet ölçü birimi tanımlanabilmektedir.Programlarının bütün bölümlerinde programı kullanırken bize yol göstermesi amacıyla hazırlanmış yardım ekranlarına nasıl ulaşabiliriz?
Stok yönetiminin bütün bölümlerinde, programınızı kullanırken size yol göstermesi amacı ile hazırlanmış yardım tuşları vardır. Hangi programlarda hangi yardım tuşlarını kullanabileceğinizi Ctrl ve Y tuşlarına ya da Alt ve F1 tuşlarına aynı anda basarak görüntüleyebilirsiniz.
Iade faturasında açıklamaya ne yazılır?
İade Faturasında Bulunması Gereken Bilgiler?
- Satıcının faturasındaki seri numarası ve tarihi.
- İade edilen malın miktarı
- İade edilen malın birim bedeli.
- İade edilen malın toplam bedeli.
Iade faturası hangi hesapta izlenir?
Bu tür iadeleri mal alışı olarak; 153 / 120 şeklinde muhasebeleştirmek gerekir.Stok kodu nasıl tanımlanır?
Stok kodlarındaki ilk 2 ya da 3 hane genellikle ürün grubunun ait olduğu en üst kategoriyi gösterir. İlk hanelerde ürünün asıl kategorisini kodlayarak ürün gruplandırması da yapmış olursunuz ve sonraki kod haneleri bu ürünün alt gruplarını belirlemenize yardımcı olur.Fatura Modülü ne işe yarar?
Fatura girişinin yapıldığı bölümdür. Bu modül programa girmiş olduğumuz Seri ve Ticari ilan ordinolarının faturalandırıldığı bölümdür.
Stok kartından elde edilebilecek bilgiler nelerdir?
Stok Kartı Nedir?
Stok Adı alanında tanıtılan stok’un ismi yazılır. Eğer ilgili stok kodu Stok kartları listesinden seçilir ise stok’un adı otomatik olarak gelir. Grubu alanı kumaş gruplarının belirlendiği alandır.
Alış satışı yapılan yada işletmede kullanılan her malzeme için bir stok kartı açılmalıdır. Stok kartları Stok Kartları modülünden Stok listesi üzerinde sağ tuş -> ekle yapılarak eklenir. Stok Kodu : Stok kartına hızlı ulaşmak için belirteceğimiz malzeme kodu buraya girilir.