- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Iade faturası faturaya itiraz sayılır mı?
Neticeten, kural olarak iade faturası kesilmesi halinde faturaya itiraz edilmiş olduğu kabul edilmeyecektir. Bu sebeple, bir faturaya itiraz usulünde en güvenilir yol olarak noter marifetiyle fatura aslının tanzim eden satıcıya iade edilmesi gerekmektedir.Faturaya itiraz süresi 8 iş günü mü?
Türk Ticaret Kanunu’nun 21. maddesinin ikinci fıkrasına göre, bir fatura alan kişi aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde, faturanın içeriği hakkında bir itirazda bulunmamışsa bu içeriği kabul etmiş sayılır.Bantlı para geçer mi?
bu paralar bantla yirtildigi yerden bantlanir ve kendilerinin kullanimina devam edilir. paranın yırtık olan kısmı eksikse, o para piyasada geçmez. merkez bankası’na götürüldüğü takdirde, eksik olan kısım hesaplanıp değerinden düşülür ve kalan tutar ödenir.
Itiraz edilen fatura ödenir mi?
2- Faturaya İtiraz – Fatura tutarının tamamına yapılan itirazlarda, fatura aslının muhataba iadesi yerinde olacaktır. – İtirazın kısmi olması halinde ise herhangi bir faiz ödemesine maruz kalmamak için itiraz olunmayan kısma yönelik ödemenin yapılması uygun olacaktır.Iade faturasının iadesi olur mu?
Satın alınan ürünü iade etmek için alıştan iade faturası kesilmelidir. Sattığınız ürün için tarafınıza iade faturası gelmişse, satıştan iade faturası düzenlemeniz gerekmektedir.8 günlük fatura itiraz süresi ne zaman başlar?
Diğer anlatımla, fatura, tebliğinden itibaren sekiz gün içinde itiraz etmeyen aleyhine delil olabilecektir. Türk Ticaret Kanunu’nun 21. maddesinin 2. fıkrasına göre;“ (2) Bir fatura alan kişi aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde, faturanın içeriği hakkında bir itirazda bulunmamışsa bu içeriği kabul etmiş sayılır.”