AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

I Wish hangi zaman?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

I Wish hangi zaman?​

İlk olarak, wish + past simple formülünü inceleyelim; I wish you were here. (Burada olmanı isterdim / Keşke burada olsan.) / Şu anda olmasını istediğimiz bir şeyi, wish ve past simple yani geçmiş zaman kipi kullanarak bu şekilde ifade edebiliyoruz.
Wish yerine ne kullanılır?
Türkçe’de genelde “keşke” olarak çevrilen ve dilek ve temennilerden bahsedilirken kullanılan kalıptır. Bu kalıp eğer past tense ile birlikte kullanılırsa geçmişten bahsetmez, şimdiki zamanlı anlamlar için kullanılır. Ayrıca bu kalıpta was yerine genede were kullanılır.
Keşke demek doğru mu?
Keşke, bir temenni sözüdür.. . Hazreti Âdem (a.s.)’den bize kadar dilden dile, gönülden gönüle dolaşıp duran ve bizden sonra da kıyamete hattâ öteki âleme kadar intikal edecek olan, belki sadece cennetliklerin cennetin kapısında çıkarıp atacakları fıtratımıza yerleşmiş bir sözdür. “Keşke” demeyen yok gibidir.

I wish I had ne demek?​

I wish I had some. Keşke bende de olsaydı.
Had nerelerde kullanılır?
Have ve has’in üçüncü hali had’tir. Tek bir formu vardır. Geçmiş zaman cümlelerinde kullanılır. Geçmişte sahiplik ifade etmek ve soru sormak için kullanılabilir.
Keşke ne demek TDK?
Keşke Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Keşke kelimesi için TDK sözlüğüne bakıldığında tek bir anlamla karşılaşılmaktadır. Keşke kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı dilek anlatan cümlelerin başına getirilerek ne olurdu anlamında özlem veya pişmanlık bildiren bir söz, bari ve keşki olarak verilmiştir.

Keşke yapmasaydım ne demek?​

”keşke yapsaydım” demektense, tercih edilesi pişmanlık ifadesi. zira, yapılanlardan çok yapılamayanlar daha çok acıtandır. istisnasız her gün bu cümleyi farklı şekillerde kendime söylüyorum. örneklerim: aklına gelen pat diye söylenir mi hiç salak,keşke söylemeseydim.
Used to dan sonra fiil nasıl gelir?
Önemli bir noktayı da hatırlatalım: Eğer cümle bir soru cümlesiyse ya da olumsuz bir ifade içeriyorsa (yani geçmişten bahsederken “did” ve “didn’t” kullanılmışsa) “used to” yerine “use to” kullanmanız ve ardından fiilin mastar halini getirmeniz doğru olacaktır.
As if den sonra ne gelir?
Hayali bir durumdan söz ederken “as if” kalıbının ardından if clause type 1 ya da if clause type 3 kullanılır. Bu da demek oluyor ki geçmiş zaman kullanıldığında ifadenin gerçek olmadığını, hayali bir durum söz konusu olduğunu ve bize o şekilde göründüğünü belirtmiş oluruz. He looks as if he is going to shout.

Geri