AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

I Am Legend ne anlatiyor?

Editör

Yeni Üye

I Am Legend ne anlatıyor?​

Ben Efsaneyim (İngilizce özgün adıyla I Am Legend), Francis Lawrence’ın yönettiği ve başrolünde Will Smith’in yer aldığı 2007 ABD yapımı kıyamet sonrası bilimkurgu filmidir. Smith, yeryüzünde insan yapımı virüsten etkilenmeden, hayatta kalan tek insan olduğunu düşünen askeri bir viroloğu canlandırır.

Ben Bir Efsaneyim 2 çıkacak mı?​

Ben Bir Efsaneyim 2 çıkacak mı?
I Am Legend 2 filmi geliyor. Kült bilimkurgu yapımı Ben Efsaneyim, yıllar sonra devam yapımına kavuşuyor. Yeni yapımda Will Smith’e Michael B. Jordan da katılıyor.

Ben Efsaneyim sonu değişti mi?​

Ben Efsaneyim sonu değişti mi?
Sevilen oyuncu Will Smith’in başrolünü üstlendiği 2007 yapımı bilim kurgu filmi “Ben Efsaneyim”in sonunu birçok kişi farklı hatırlayacaktır. Çünkü filmin sinemada gösterilen sonu dijital veya kutulu satışlar için değiştirilmiştir.

I Am Legend ne zaman çıktı?​

25 Ocak 2008 (Türkiye)Ben Efsaneyim / Gösterime giriş tarihi

Will Smith kaç yaşında?​

Will Smith kaç yaşında?
53 yaşında (25 Eylül 1968)Will Smith / Yaş

16 Aralık 2022 (ABD)Avatar 2 / Gösterime giriş tarihi
Levent nedir ne anlama gelir?​
Osmanlı döneminde, donanmada görev alan Yeniçeri askerlerine Levent adı verilirdi. Dilimize Farsçadan geçmiş olan Levent kelimesi, 16. yüzyıldan beri kullanılmaktadır. Bu isimden türetilmiş olan levandane kelimesi ise uzun boylu, yakışıklı anlamına gelir.

Chris Rock kaç yaşında?​

Chris Rock kaç yaşında?
57 yaşında (7 Şubat 1965)Chris Rock / Yaş

Will Smith eşi hasta mı?​

Will Smith eşi hasta mı?
Tıpta ‘alopesi areata’, halk arasında saçkıran ya da kılkıran hastalığı olarak bilinir.

Levent kime denir?​

Batı Anadolu sahilleriyle Marmara sahillerinde yetişen Türk gençleri donanmaya levent adıyla kaydedildi ve Anadolu leventleri “levend-i Rûmî” olarak anıldı. İnce donanma için Tuna yalılarından levent yazılırdı. 1058’den (1648) sonra kalyon sayısı artınca azeblerin yerini kalyoncu ve leventler aldı.

"I Am Legend" filmi, kıyamet sonrası bir distopyada geçen bir bilimkurgu filmidir. Will Smith'in canlandırdığı askeri virolog karakteri, insan yapımı bir virüsten etkilenmeyen ve hayatta kalan tek insan olarak düşünür. Film, insanlığın neredeyse yok olması sonucunda yaşanan yalnızlığı, mücadeleyi ve umudu konu alır.

"Ben Bir Efsaneyim 2" filmi için çalışmalar başlamış ve Will Smith'e Michael B. Jordan'ın eşlik edeceği belirtilmektedir. Devam filminde önceki filmdeki hikayenin nasıl devam edeceği ve yeni karakterlerin nasıl işleneceği merak konusudur.

"Ben Efsaneyim" filminin sonu, sinemada gösterilen versiyondan farklılık gösterebilir. Film, dijital veya kutulu satışlar için bazı değişikliklere uğrayabilir ve izleyicilerin belleğinde farklı bir şekilde kalabilir.

Filmin Türkiye'deki gösterim tarihi 25 Ocak 2008'dir. Will Smith şu an 53 yaşındadır, doğum tarihi ise 25 Eylül 1968'dir. "Avatar 2" ise 16 Aralık 2022'de ABD'de gösterime girecektir.

Levent kelimesi, Osmanlı döneminde donanmada görev alan Yeniçeri askerlerine verilen bir addır. Levandane kelimesi ise uzun boylu ve yakışıklı anlamına gelmektedir. Chris Rock ise şu an 57 yaşındadır, doğum tarihi 7 Şubat 1965'tir.

Will Smith'in eşi Jada Pinkett Smith hakkında bahsedilen hastalık, tıpta alopesi areata olarak bilinen saçkıran hastalığıdır. Bahsedilen "Levent" terimi, Batı Anadolu ve Marmara sahillerinde yetişen gençlerin donanmaya kaydedilmesiyle ortaya çıkmıştır.Leventler, Osmanlı donanmasında denizciler arasında yer almıştır.

Geri