Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hz Yusufun Mucizeleri

zeberus

Yeni Üye
Hz Yusuf Mucizeleri
Hz Yusufun Mucizeleri nelerdir

Hz Yusuf'un uc ceşit mucizesi vardı;
Yusuf aleyhisselamın hayatı, başından gecenler ve hikmetleri Kuranı kerimde AhsenulKasas (kıssaların en guzeli) diye medh edilen Yusuf sUresinde bildirilmiştir

1 Hazreti Yusufun konuşması pek şirin, cok tatlı olduğu icin, herkesin kalbi ona meylederdi Onun tatlı sozleri karşısında iman eden pekcoktu
2 Hazreti Yusufun yuzu guneş gibi nUrluydu Hatta bir kimse yuzune bakmak istese, hemen gozlerini cevirmeye mecbur olurdu Bu nUrun tesiriyle, yani başkasına sirayetiyle huzUruna getirilen amanın hemen gozleri gormeye başlamıştı
3 Yusuf aleyhisselamın duası bereketiyle ağacların yapraklarından guzel kumaş olmuştu HuzUruna bir buyuk kişi gelmiş, şu gorduğumuz ağacların yaprakları birbiriyle birleşip guzel kumaş olsun, diye mucize teklifinde bulunmuştu Hazreti Yusuf oyle dua edince, kıymet bicilmez bir kumaş olmuştur

Hz Yusuf'un Mucizesi
Bu gomleğimle gidin de, babamın yuzune surun Gozu (yine) gorur hale gelir Butun ailenizi de bana getirinKafile (Mısır'dan) ayrılmaya başladığı zaman, babaları dedi ki: Eğer beni bunamışsaymıyorsanız, inanın Yusuf'un kokusunu (burnumda tuter) buluyorumAllah adına, hayretdediler Sen hala gecmişteki yanlışlığındasınMujdeci gelip de onu (gomleği) onun yuzune surduğu zaman, gozu gorur olarak (sağlığına) donuverdi (Yakub) Dedi ki: Ben, size bilmediğinizi Allah'tan gercekten biliyorum demedim mi?(Yusuf Suresi, 9396)

Alıntı

Geri