AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hz Peygamberin cevrenin korunmasina yonelik faaliyetleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hz Peygamberin çevrenin korunmasına yönelik faaliyetleri nelerdir?​

Peygamber, ashâbını ağaçları korumaya teşvik etmiştir. O, savaşlardan önce daima askerlerine herhangi bir ağacı kesmemelerini, tarla ve bahçeleri ateşe vermemelerini emretmiştir. Bunlara ilaveten Hz. Peygamber’in günümüzün modern şehircilik anlayışına ışık tutacak birçok tavsiye ve uygulamaları da olmuştur.

Peygamberimiz çevre bilinci ile ilgili neler yapmıştır?​

Allah’ın Elçisi’nin, mezarların üzerine fidan dikmesi, kıyametin kopacağı bilinse dahi eldeki bir ağacı dikmekten vazgeçilmemesini, dikilen bir ağaçtan insanların, hayvanların hatta kuşların meyvesinden ve gölgesinden istifade ettiği sürece sevap alacağını beyan etmesi, savaş esnasında bile, ağaçlara, ormanlara.
Ekolojik Sünnet ne demek?
Muhammed Mustafa (S.A.V), çevremizle dostane ilişkiler kurmayı imanın bir parçası saymıştır. O’nun çevre korumaya yönelik uygulamalarına ekolojik sünnet adı verilmiştir.
Hz Muhammed yakın çevresine nasıl davranırdı?
Hz. Muhammed, herkese elinden geldiğince yardım etmeye çalışırdı. Özellikle yaşlı insanlara karşı çok merhametliydi. Sadece yaşlıların değil yoksul ve muhtaç durumdaki kişilerin de yardımına koşmuştur.

Çevreyi korumak sevap mıdır?​

“Kim ağaç dikiminde bulunursa, onun için ağaçtan hâsıl olan ürün miktarınca Allah sevap yazar. ” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 415). “Kim bir ağaç diker ve meyve verinceye kadar muhafaza ve büyümesi için ilgisini devam ettirirse, meyvesinden elde edilen her istifade bir sadakadır ve dikenin hesabına yazılır. ” (Ahmed b.

Peygamber Efendimizin çevreye verdiği önemi göz önünde bulundurarak çevremizi güzelleştirmek için neler yapabiliriz?​

Atık kağıtların ve geri dönüştürülebilecek maddelerin geri dönüşümünün yapılması sağlanmalıdır, gelişigüzel yerlere atılmamalıdır. Kanalizasyon atıklarının denizlere ve içme sularına karıştırılmaması gerekmektedir. Piller çöpler ve doğa için çok büyük bir tehdittir. Bu nedenle özel pil atık kutusunda toplanmalıdır.
Takriri sünnet ne demektir?
Arapça kökenli bir sözcük olan takrir ”karar” kelimesinden türetilmiştir. Takrir, hem söylemek, hem de onaylamak, kabul etmek anlamlarına gelir. Takriri Sünnet de peygamber efendimizin karşı çıkmadığı ya da susarak onayladığı fiilleri kapsar.
 
Geri
Üst