Hz Osman'ın şehadeti

SoruCevap

Yeni Üye
HzOsman ra şehadeti
HzOsman'ın şehit edilmesi

Kuran okuyordu bir ara susuzluğun verdiği yorgunluğun verdiği tesirle uzaklara daldı kuran okurken diz ustu oturmuş kuran okurken başı one eğildi uykuya dalmıştı birden bire uykudayken ruyasında onunde bir koridor o koridorlar acılıyordu onu tutanlar goturuyorlardı burdan burdan diyorlardı sonra o koridorlardan gecti orda bir ışık kumesi gordu orada birileri oturuyordu yaklaşınca birden ne gorsun Allah'ın resulu oradaydı bir yanında hz ebu bekir oteki yanında hz omer vardı Allah'n resuluyla karşı karşıya kalmıştı Allah resulu bakıyor gulumsuyordu
osman geldin mi ?
geldim ya resul Allah
Seni susuz mu bıraktılar ?
beni susuz bıraktılar ya resul Allah
Seni haps mi ettiler ?
beni haps ettiler
seni mescide indirtmiyorlarmı ?
beni mescide indirmiyorlar
sen ac mı kaldın ?
ben ac kaldım ya resul Allah
hadi osman acele et gel bu akşam seni bekliyoruz bereber iftar yapacağız
birden sıcradı uyanmıştı cuma gunu akşam ustuydu
naile geldi
ne oldu osman dedi
demin resulallahı gordum beni cağırıyordu
ben gitmek uzereyim demekki
birden entarisini cıkardı bana şalvar getirin dedi hayatı boyunca şalvar giymemişti
o an şalvar giydi sadece o an ve okadar edepliydiki biraz sonra şehit edileceğinden edep yeri acılmasın diye şalvar giyecekti biliyorduki o zalimler onu yerde surukleyeceklerdi kapı zorlanıyordu
ve eşine dediki terk edin burayı beni yanlız bırakın beni kuranla başbaşa bırakın
kuran onundeydi başını onune eğmişti sadece kurana bakıyordu kapıyı kıranlara bakmıyordu bile sonra birisi icieri girdi sakalından tuttu onu ve o an başını kaldırdı baktı birde ne gorsun sevdiği bir insanın oğluydu sevdiği bir dostunun oğluydu ve şunu dedi baban gorseydi bunu sana ne diyecekti o an gozlerinden yaşlar geldi ağlıyordu halife delikanlı bırakıp kactı sonra ust uste başına gelen demir darbeleri meleklerin haya ettiği o buyuk insan o buyuk nur mekanın utandığı o insanın kanı kuranın uzerine damlıyordu

''Onlara karşı sana Allah'' yeter ayeti uzerine damlıyordu kanı

ucgun boyuca kimse ona yanaşamıyordu cesedini dahi kaldırtmıyorlardı naile elini uzatmış ona inen darbeleri durdurmaya calışırken nailenin eli kopmuştu
ucgun sonra 12 sahebe gece karanlığında osmanın yanına gidiyorlardı elbisesi kan icersindeydi beyaz elbisesi beyaz sacı beyaz sakalı kana bulanmıştı

o coktan iftara gitmişti resulun yanındaydı cok ozlediği dostların yanındaydı cile bitmişti

sırtladılar onu yıkamadılar şehitti cunku elbisesini cıkarmadılar kanla gidecekti hesaba hesap sormak icin sırtta giderken bopşta kalan mubarek başı kaplıara carpıyordu tak diye sesler geliyordu ve baki mezarlığının uzağındaki doğrusu kağıtların atıldığı yere gomduler cunku oraya musade ediyorlardı gecenin gec saatinede gomduler onu
medine mahzundu sahabenin şehitleri coktan hz osmanı misafir almışlardı yanındaydılar hz osmanı cok sevmişlerdi 83 yaşındaki rahmet bereket insanı tek başına tebuku satın alan adam Allah resulunun uhud dur bakalım ustunde şehit var dediği adam garip bir şekilde toprağa verildi

medine hz osmanı hic unutmayacaklardı bu rahmet adamı gitmeyecekti ve son olarak hz osman medinedeki sakin medinedeki o sessiz insan

birgun medineye gittiğinizde hz osmanı ziyaret edin ve o huznu yaşayacaksınız hz osman hep yanlız dır sedece kuranıyla başbaşa kalmıştır

Geri