Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hz.Musa Kıssası

SoruCevap

Yeni Üye
hz musanın kıssaları
Hz Musa(as) ve Karun kıssası

Karun ve musa as akrabadırbu devamlı musa as ile beraber dolaşır dostu peygamber olduğu icin Karun dort dortluk musluman goruntusun dedir ALLAH(CC) musa as butun ilimleri oğretmiştirbunlara simya ilmide dahildirsimya; dokunduğu her şeyi altın yapabilme ilmidirkarun bu ilmi musa as dan oğrendioyleki dokunduğu her şeyi altın yapmaya başladıtabi bu kadar dunyalığa meyledince dinden uzaklaştı kul olduğunu unuttu serveti gun gectikce arttıhazinelerinin anahtarları 40 deve yuku idimusa as karuna nasihat verdiysede dinlemedi gizliden gizliye musa as duşmanlık duymaya başladı ve yuce yaratıcıdan emir gelmeye başladıcunku haddi iyice aşmıştıartık musa as bir gun bile gormeğe tahammul edemiyordumusa as nasıl rezil edebilirim diye cok sinsi bir plan yaptıo kadar zengindiki istediğini yaptırmaya sahipti
bu plan şoyleydi;
o civarda oturan zinakar bir kadın vardıbu kadın musa as kalabalık bir yerde gorduğu zaman hemen bağırmaya başlayacak ve musa as kendisiyle yattığını soyleyecekti bunu yaptığı taktirde kendisini altına boğacağını soyledi ve nitekim oylede oldu musa as kalabalık icinde dolaşırken zinakar kadın birden bağırmaya başladışu kendisinin peygamber olduğunu soyleyen adam varya yalancıdır o benimle zina yaptısahtekarın biridirbu sozler karşısında musa as utancından kıpkırmızı olur ve cok sinirlenir kadına donerek derki ;

yuce yaratan ALLAH aşkına doğruyu soyle sen benimle zina yaptın mı?

herkes merakla kadına bakar kadında yaptığından pişman olup soyle dedi;yemin olsun ki musa as ile zina yapmadım benim boyle demem icin karunla anlaşma yaptımher şeyi karun planladıkarunda o arada halkın icindeydimusa as ALLAH'a şoyle yalvardıya rabbi senin peygamberine iftira atan ve haddi aşan bu adamı sana havale ediyorum o esnada yer sarsılmaya başladı ve birden karun yere gomulmeye başladı ve tabi butun altınları malı mulkudeşaşan ve haddi aşan karun helak olup yerin dibini boyladı
işte ibretlik bir olay RABBİM bizleridi şaşırtmasın
AMİN

alıntı

Geri