Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hz.Musa Duaları

SoruCevap

Yeni Üye
hzmusa'nın duası
hzmusa okuduğu dualar

HzMusa Duaları

*Hz Musa, icinde duyduğu heyecanın tebliğ gorevini yerine getirmesine engel olmasından cekinmiştir Onun bu konudaki duası ayetlerde şu şekilde gecmektedir:

Dedi ki: Rabbim, benim goğsumu ac Bana işimi kolaylaştır Dilimden duğumu coz; ki soyleyeceklerimi kavrasınlar Ailemden bana bir yardımcı kıl, kardeşim Harunu Onunla arkamı kuvvetlendir Onu işimde ortak kıl, Boylece Seni cok tesbih edelim Ve Seni cok zikredelim Şuphesiz Sen bizi goruyorsun (Taha Suresi, 2535)

*Hz Musa, ilk vahyini Tuva Vadisi adı verilen yerde almıştır ve kendisine Firavuna gitmesi ve ona dini tebliğ etmesi bildirilmiştir Bunun uzerine Hz Musa, Allaha samimi bir şekilde yonelmiş ve bu konuda şoyle dua etmiştir:

Kardeşim Harun; dil bakımından o benden daha duzgun konuşmaktadır, onu da benimle birlikte bir yardımcı olarak gonder, beni doğrulasın Cunku onların beni yalanlamalarından korkuyorum (Kasas Suresi, 3334)

* HzMusa,Tevratta peygamber efendimizin ummeti ile ilgili ayeti okuduktan sonra, Allah'a yakarıp, bu ummeti bana nasip et dye niyazda bulundu

*Hz Musanın Firavuna gostermişolduğu mucizeler, Firavunun yanındaki bazı kişilerin iman etmesine vesile olurken, Firavun ve kavminin buyuk kısmı Allaha karşı buyuklenmekte ısrar ediyorlardı Bunun uzerine Hz Musanın Allaha şoyle dua ettiği Kuranda bildirilir:

Musa dedi ki: Rabbimiz, şuphesiz Sen, Firavun'a ve onde gelen cevresine dunya hayatında bir cekicilik (guc, ihtişam) ve mallar verdin Rabbimiz, Senin yolundan saptırmaları icin (mi?) Rabbimiz, mallarını yerin dibine gecir ve onların kalblerinin uzerini şiddetle bağla; onlar acı azabı gorecekleri zamana kadar iman etmeyeceklerAllah, Hz Musa'nın duasına şoyle karşılık verdi: İkinizin duası kabul olundu Oyleyse dosdoğru yolda devam edin ve bilgisizlerin yoluna uymayın(Yunus Suresi, 8889)

*Hz Musa Tur Dağı'na giderken kavminden sorumlu olarak kardeşi Hz Harun'u bırakmıştı Ancak kavmi Hz Musa'nın gidişi ile birlikte gevşeklik gostererek Mısır'daki putperest inanışlara donuş yaptılar Kendilerine bir buzağı heykeli yaptılar ve ona tapındılar Hz Musa kavminin buzağıya tapması uzerine aralarından muminleri ayırarak Allah'ın daha onceden vahyettiği buluşma yerine doğru yola cıktı Ancak buluşma yerine gelmeden bunları da ayetin ifadesiyle dayanılmaz bir sarsıntıtutunca, Allah'tan kendisi ve yanındaki muminler icin bağışlanma diledi:

Dedi ki: Rabbim, eğer dileseydin, onları ve beni daha onceden helak ederdin (Şimdi) İcimizdeki beyinsizlerin yaptıklarından dolayı bizi helak edecek misin? O da Senin denemenden başkası değildir Onunla Sen dilediğini saptırır, dilediğini hidayete erdirirsin Bizim velimiz Sensin Oyleyse bizi bağışla, bizi esirge; Sen bağışlayanların en hayırlısısınBize bu dunyada da, ahirette de iyilik yaz, şuphesiz ki biz Sana yoneldik Dedi ki: Azabımı dilediğime isabet ettiririm, rahmetim ise herşeyi kuşatmıştır; onu korkupsakınanlara, zekatı verenlere ve Bizim ayetlerimize iman edenlere yazacağım(A'raf Suresi, 155156)

Geri