Hz Muhammed sigara iciyor mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
218.813
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hz Muhammed sigara içiyor mu?​

Sigara veya tütün Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz veya müctehid imamlar döneminde bulunmadığı için, hakkında Âyet-i Kerime, Hadis-i Şerif veya müctehidlerin bir sözü yoktur.

Sigara içenin namazı kabul olur mu?​

Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Sigara içenler abdestsizdir ve namaz kılamazlar.

Allah sigarayı yasaklamış mıdır?​

Allah sigarayı yasaklamış mıdır?
Sigara ne kadar zararlı olursa olsun, sigara konusunda bir ayet yoktur. O hâlde sigara içmek haram değildir. Allah tarafından haram kılınmamış bir şeyin haram olduğunu söylemek, Allah’a ait bir yetkiyi gasp etmek anlamına gelir ki, böyle bir şey müçtehitlerin en korktuğu şeydir.

Diyanet Sigara içmek haram mı?​

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş sigaranın haram olduğunu dile getirerek, “Alkol ve uyuşturucu neyse sigara da odur” dedi. Erbaş sigara konusunda şunları kaydetti: Dünyada bir yılda 8 milyon 200 bin insan sigaradan ölüyor.

Sigara içmek neden mekruh?​

Günümüzde bir çok alim ve fetva meclisi, kişinin kendisini tehlikeye atmama ve öldürmeme, başkalarına zarar vermeme, zararı giderme, sağlığı koruma yönündeki temel ilkeleri esas alarak sigaranın haram olduğu görüşündedir. Dolayısıyla bir müslümanın, pek çok zararı bünyesinde barındıran sigarayı içmesi caiz değildir.

Ezan okunurken namaz kılınır mı?​

Ezan okunurken namaz kılınır mı?
Ezanı dinleyip, ezan bittikten sonra namaza başlamak en güzelidir. Ancak ezan bitmeden namaza başlayanın namazı geçerlidir. Önemli olan vaktin girmesidir. Vakit girdikten sonra ezan okunmadan ya da ezan okunurken kılınan namaz geçerlidir.

Islam dininde sigara içmek haram mı?​

Diyanet sigara içmek haram mı?​

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş sigara hakkında sorulan soruya, “Sigara haramdır. İlk defa söylemedim alkol ve uyuşturucu neyse sigara da aynı” şeklinde yanıt verdi. Dünyada bir yılda 8 milyon 200 bin insan sigaradan ölüyor. Pis olan şeyler haram kılınmıştır.

Tütün içmek caiz mi?​

Tütün içmek caiz mi?
Sigara veya tütünün haram olduğuna dair bir ayet yoktur. Sigaranın haram olduğunu savunanlar da sigara veya tütün anlamına gelen bir kelimenin Kur’an-ı Kerim’de geçmediğini kabul etmektedirler. O hâlde sigara içilmesi şâri’-i mübin tarafından haram kılınmamıştır.

Sigara neden haram değil?​

Islam dinine göre sigara içmek günah mıdır?​

Nihat Hatipoğlu sigara içmek haram mı?​

Nihat Hatipoğlu sigara içmek haram mı?
“Sigara mekruhtur!” Sigaranın en azından “mekruh” olduğunu söyleyen Nihat Hatipoğlu, yaşı küçük olan izleyicisinin bu kavramları bilmeyebileceği için onun yaşına göre anlattı.
 
Hz. Muhammed'in sigara içip içmediği konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Sigara veya tütünün Hz. Peygamber veya müctehid imamlar döneminde bulunmaması nedeniyle bu konuda herhangi bir Ayet-i Kerime, Hadis-i Şerif veya müctehidlerin bir sözü mevcut değildir.

Sigara içenlerin abdestsiz olduğu ve namaz kılamayacakları yönünde bir görüş bulunmaktadır. Ancak bu konuda farklı yorumlar da yapılabilmektedir.

Allah'ın sigarayı yasakladığına dair net bir hüküm bulunmamaktadır. Sigara ne kadar zararlı olursa olsun, sigara konusunda Kur'an'da veya Hadislerde açık bir hüküm yer almamaktadır. Dolayısıyla sigara içmenin haram olup olmadığı konusu müctehitler arasında farklı yorumlara konu olmuştur.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, sigaranın haram olduğunu belirtmiş ve sigara konusunda uyarılarda bulunmuştur. Ancak sigaranın haram olup olmadığı konusunda farklı İslam alimlerinin ve fetva meclislerinin de çeşitli görüşleri bulunmaktadır.

Günümüzde birçok alim ve fetva meclisi, sigaranın kişinin sağlığını tehlikeye atma, zarar verme ve zararı gidermeme gibi temel ilkeleri ihlal ettiği gerekçesiyle haram olduğu görüşündedir. Dolayısıyla bir Müslümanın, sağlığına zarar veren sigarayı içmesi tavsiye edilmemektedir.

Ezan okunurken namaz kılınıp-kılınmayacağı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Ezanı dinleyip bitiminden sonra namaza başlamanın tavsiye edildiği ancak ezan okunurken başlanan namazın da geçerli olduğuna dair görüşler mevcuttur.

Son olarak, Nihat Hatipoğlu'nun sigara konusunda "mekruh" olduğu yönünde bir görüş belirttiği ve sigaranın en azından mekruh olduğunu ifade ettiği bilinmektedir. Yaş küçük izleyicilere bu konuyu açıklarken dikkatli olması da önemlidir.
 
Geri
Üst