AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hz isa babasi kim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hz isa babası kim?​

İsa

Yusuf Neccar Kimdir?​

hz. meryem’in 15 yaşında iken nişanlandığı genç. fakat yusufla evlenmeden, hz. isa babasız olarak doğdu.
İsa’nın babası Yusuf mu?
Yusuf (bahsi MS 1. yüzyıl, Nasıra, Celile), Hristiyanlığa göre İsa’nın dünyevi babası olan Yahudi bir marangozdu. Hristiyanlıkta Aziz olarak kabul edilir ve 19 Mart “Aziz Yusuf Günü”, 1 Mayıs “İşçi Aziz Yusuf Günü” olarak kutlanır. Yeni Ahit’te İsa’nın dünyevi babası ve Bakire Meryem’in eşi olarak bahsedilir.

Babası olmayan peygamber kimdir?​

Hz. İsa, yalnızca anneden doğan ve babası olmayan bir peygamberdir.

Yusuf Peygamberin eşi kimdir?​

AsenathYusuf / Eşi
Hz Yusuf hangi aileye mensuptur?
Hz. Yusuf Hz. Yakup Peygamber’in 12 çocuğundan biridir. Annesinin adı Rahil’dir.
Bilindiği gibi Hz. Peygamber, yetim olarak dünyaya geldi. Çünkü o doğmadan önce babası Abdullah vefat etmişti. Altı yaşına geldiğinde de annesi Âmine Hâtun vefat etti; babadan yetim olan Muhammed şimdi de anneden öksüz kaldı.
Hz Yusuf ve Züleyha gerçekten evlendi mi?
Ülke kısa sürede Hz. Yusuf’un adaletli yönetimi ile onun nüfuz ve iktidar alanına girmiştir. Bu arada Hazine Bakanı Aziz vefat etmiş, Züleyha da Melik tarafından Yusuf’la evlendirilmiştir.

Hz Yusuf ne kadar güzeldi?​

Ashab-ı Kiram, Peygamber Efendimiz’e; ”Siz mi güzeldiniz, Yusuf Aleyhisselam mı güzeldi” diye sorduklarında Peygamber Efendimiz, ”Kardeşim Yusuf, benden sabih ”güzel”; ben ondan melihim ”sevimliyim”. Onun görünen görünen güzelliği,benim görünen güzelliğimden çoktur.” buyurdu.

Geri