Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hypersomnia neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.236
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hypersomnia neden olur?​

Hipersomnia, bazı ağır ilaçların kullanımıyla birlikte ya da ilaç bağımlılığına bağlı olarak gelişebilir. Bunun yanı sıra alkol bağımlılığının olumsuz bir etkisiyle meydana gelebilir. Genetik olarak aktarılmış da olabilir ancak bir ebeveynin bu bozukluğu aktarma riski yaklaşık yüzde 1 civarındadır.

Bir insan günde en az kaç saat uyumalı?​

Sağlıklı hayat için ihtiyaç duyulan uyku süresi, genetik faktörler de dahil olmak üzere, yaşa, mevsime, yaşanılan bölgeye ve yapılan işe bağlı olarak günde 5-10 saat arasında değişmekle birlikte yetişkin bir insanın ortalama 6-8 saat uyuması gerekir.
Narkolepsi hastalığı nedir belirtileri nelerdir?
Narkolepsi, gün içinde önlenemez uyku ataklarının olduğu, uyku dışında da kişinin kendisini sürekli yorgun hissettiği bir sorundur. Narkolepsininin belirtileri arasında hastaların kaslarında gevşeme olması vardır. Genelde uykuya dalma sırasında kol ve bacaklarda, gövdede ani kuvvet kaybı oluşabilir.
Hipersomnia ya ne iyi gelir?
Kesin tanı konduktan sonra hastalığa yönelik uygun ilaç tedavisi başlanır. Tedavide ilk adım, uyku hijyeninin sağlanması ve gece uykusunu etkileyecek olumsuz ortam ve etkenlerin giderilmesi yönünde hasta bilgilendirilir. Düzenli egzersiz ve beslenme önerilerek uyku ve uyanıklık döngüsünün sağlanması hedeflenir.

Hipersomnia tedavi edilir mi?​

Hipersomnia Tedavisi Teşhisin konmasıyla birlikte, hastaya yönelik ilaç tedavisi başlamaktadır. İlaç tedavisi ile birlikte hasta bilgilendirilir, geceleri uykusunu etkileyebilecek tüm ihtimalleri değerlendirmesi ve ortadan kaldırması istenir. Rutin egzersizler yapması ve dengeli beslenmesi önerilir.

Çok uyuyan insan neden uyur?​

Aşırı uyuma genellikle atipik depresyonla ilişkilidir.Depresyonun bu türünde kişi kilo alır, daha çok uyur ve kendi vücudu içindegarip hisseder. Stresin de uyku üzerinde benzer kısa dönemli etkileri olabilir. Günlük stres yüzünden günün sonunda daha yorgun hissedebilir ve daha çok uyumakisteyebilirsiniz.
 
Geri
Üst