Huy

zeberus

Yeni Üye
Tirmizî, Rad 11, (1162); Ebu Dâvud, Sünnet 16, (4682)

1647 Hz Ebu'dDerdâ (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular oysa: Kıyâmet günü, mü'minin mizanında güzel ahlaktan daha ağır basan bir şey yoktur Allah Teâla hazretleri, çirkin düşük söz ve tavır) sahiplerine buğzeder

Tirmizî, Birr 62, (2003, 2004); Ebu Dâvud, Edeb 8, (4799);

Tirmizî'nin bir rivayetinde şöyle dennıiştir: Hoş ahlâk sahibi, ahlâkı tamamen, namaz ve oruç sahibinin dereceisine ulaşır

1648 Hz Câbir (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular oysa: Bana en sevgili olanınız, kıyamet günü de bana mevkice en yakın bulunacak olanınız, ahlâkça en güzel olanlarınızdır Bana en menfur olanınız, kıyamet günü de mevkice benden en uzaktan bulunacak olanınız, gevezeler, boşboğazlar ve yüksekten atanlardır(Cemaatte yer alan bâzıları): Ey Allah'ın Resûlü! Yüksekten atanlar kimlerdir`?diye sordular Onlar mütekebbir (soylu davranış taslayan) kimselerdir!cevabını verdi

Tirmizî, Birr '77, (2019)

1649 Nevvâs İbnu Sem'an (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a iyilik (birr) ve günah hakkında sordum Bana şu cevabı verdi: İyilik (birr), hoş ahlaktır Günah da içini rahatsız eden ve başkasının muttali olmasından korktuğun şeydir

Müslim, Birr 15, (2553); Tirmizî, Zühd 52, (2390) *

Geri