AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hususi damgali pasaport talep formu nereden alinir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hususi damgalı pasaport talep formu nereden alınır?​

02.04

Ihracatçı yeşil pasaport nasıl alır?​

Son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 500 Bin Doların üzerinde olan ( 3 yıllık Toplam İhracatı 1.5 Milyon Dolar üzerinde olan) ihracatçı firma temsilcilerine yeşil pasaport verilecektir.
Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?​
PASAPORT BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR? Randevulu veya randevusuz olarak yurt içinde, hususi ve hizmet damgalı pasaportlar için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine, umuma mahsus pasaportlar için ise İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.

Hususi damgalı pasaport ne demek?​

Hususi damgalı pasaport ne demek?
Hususi pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, 5 yıllık süre ile verilen pasaport türüne denir. Yeşil renkli olduğu için yeşil pasaport olarak da adlandırılır.

Bordo pasaport için neler gerekli?​

Bordo pasaport için neler gerekli?
Bordo pasaport için gerekli belgeler;
- Nüfus kartı veya geçici nüfus belgesi.
- 2 adet biyometrik fotoğraf.
- Varsa eski pasaportunuz.
- Pasaport harç ve defter ücreti makbuzları (25 yaşın altındaki öğrencilerin harç bedeli yatırmasına gerek yoktur.)
- Bordo pasaport almak isteyen öğrenciler için 60 günü geçmemiş öğrenci belgesi.

Ihracatçı yeşil pasaport kaç yıllık?​

Yurt dışına 500 bin dolarlık mal satan ihracatçılara 2 yıl süreyle verilen yeşil pasaportlar, dün itibariyle artık 4 yıl süreyle verilmeye başlandı.

Pasaport başvurusu nasıl yapılır 2021?​

Pasaport başvurusu yapmak isteyen kişilerin ALO 199 çağrı merkezi ya da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne ait websitesi üzerinden randevu alması gerekmektedir.
Pasaport masrafı ne kadar?​
Pasaport harçları pasaportun başvuru sırasında talep edilen kullanım süresine göre değişiklik göstermektedir ancak pasaport defter ücreti her bir pasaport süresi için aynıdır. Güncel olarak pasaport defter ücreti ise 180,00 TL dir, yani alacağınız pasaportun süresine göre harç ücreti + 180,00 TL olarak hesaplanır.
 
Hususi damgalı pasaport talep formunu almak için öncelikle İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine başvurmanız gerekmektedir. Hususi damgalı pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıyan ailelerine verilen 5 yıllık süre ile geçerli olan pasaport türüdür. Yeşil pasaport olarak da adlandırılan hususi damgalı pasaportlar, bu memurların aileleri de dahil olmak üzere belirli ayrıcalıklara sahiptirler.

Yeşil pasaportlardan farklı olarak, ihracat yapan firmalara verilen yeşil pasaportlar ise ihracatçı firma temsilcilerine verilir. Son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 500 Bin Doların üzerinde olan firmalara yeşil pasaport verilir ve bu pasaportlar artık dört yıl boyunca geçerli olmaktadır.

Bordo pasaport için başvuru yapacak kişilerin gerekli belgeler arasında nüfus kartı veya geçici nüfus belgesi, 2 adet biyometrik fotoğraf, eski pasaport (varsa), pasaport harç ve defter ücreti makbuzları (25 yaşın altındaki öğrenciler için harç bedeli gerekli değildir) ve bordo pasaport talep eden öğrenciler için 60 günü aşmayan öğrenci belgesi bulunmaktadır.

Pasaport masrafları başvuru sırasında talep edilen kullanım süresine göre değişiklik gösterir. Ancak pasaport defter ücreti her bir pasaport süresi için aynıdır ve şu anki güncel pasaport defter ücreti 180,00 TL'dir. Dolayısıyla alacağınız pasaportun süresine göre harç ücretini buna ekleyerek toplam masrafınızı hesaplayabilirsiniz.

Son olarak, pasaport başvurusu için 2021 yılında ALO 199 çağrı merkezi veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne ait websitesi üzerinden randevu almanız gerekmektedir. Başvuru sürecinde gereken belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde temin ederek işlemlerinizi hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst