AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hususi damgali pasaport kimlere verilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hususi damgalı pasaport kimlere verilir?​

Hususi Pasaport
- Hususi pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, 5 yıllık süre ile verilen pasaport türüne denir.
- Hususi pasaport, sadece devlet kuruluşunda memur statüsüne sahip ve Emekli Sandığına kayıtlı kişilere verilmektedir.

Yeşil pasaport nedir ekşi sözlük?​

Yeşil pasaport nedir ekşi sözlük?
en belirgin ozelligi schengen ulkelerine yapilan seyahatlerde ortaya cikmaktadir. vize ile ugrasmiyorsunuz. ozellikle yasadiginiz sehirde schengen ulkelerine ait vize veren bir konsolosluk yoksa yesil pasaport sizi buyuk bir zahmetten kurtariyor.

Memur çocuğu kaç yaşına kadar yeşil pasaport?​

Hak sahibinin çocukları için pasaport düzenlenecekse; 18 yaşından küçük olanlar için hak sahibinin noterce düzenlenmiş muvaffakatnamesi ve vekâleti, 18 yaşından büyük çocukları için yalnızca vekâleti talep edilmektedir.

Yeşil pasaport kimler yararlanabilir?​

Yeşil pasaport kimler yararlanabilir?
Yeşil pasaport, yalnızca devlet memuru olarak çalışan kişilere ve Emekli Sandığı ile bağlantılı çalışan kişilere verilir. Yeşil pasaportun en önemli avantajlarından biri, belirli bir gün sayısıyla sınırlı olmak koşuluyla bazı ülkelere vize olmaksızın giriş ayrıcalığı sağlamasıdır.
Yeşil pasaport 25 yaş sınırı kalktı mı?​
Kamuda çalışan veya kamudan emekli olanların alabileceği yeşil pasaport sayesinde dünyanın her kıtasında yüzlerce ülkeye vizesiz olarak seyahat edebilirler. Yeşil pasaport sahiplerinin çocukları da 25 yaşına kadar öğrencilikleri devam ettiği sürece yeşil pasaport kullanma hakkında sahiptir.

Yeşil pasaport kimlere verilir?​

Yeşil pasaport kimlere verilir?

25 yaşından sonra yeşil pasaport alabilir mi?​

25 yaşına kadar öğrenimine devam eden çocuklar yeşil pasaport alma hakkına sahip. 25 yaşından sonra bu hakları sona eriyor. Eğer öğrenim durumu 25 yaşından önce son bulursa bu durumu bildirmek ve yeşil pasaportlarını iptal ettirmek zorunlulukları var.

Yeşil pasaport kaç yaşına kadar geçerli 2021?​

Yeşil pasaport kaç yaşına kadar geçerli 2021?
Yeşil pasaport alma şartları yeşil pasaport hakkına sahip olan kişilerin çocukları için önemli noktalara sahip. 25 yaşına kadar öğrenimine devam eden çocuklar yeşil pasaport alma hakkına sahip. 25 yaşından sonra bu hakları sona eriyor.

Esnaf yeşil pasaport alabilir mi?​

Bakanlar Kurulu 22.03.2017 tarihinde “İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar”a dair aşağıdaki yasayı çıkarmış: Son üç takvim yılında (2019, 2020, 2021) yıllık ortalama ihracatı 1 milyon doların üzerinde olan ihracat yapan firma temsilcilerine yeşil pasaport veriliyor.

Sözleşmeli kamu personel yeşil pasaport alabilir mi?​

Sözleşmeli kamu personel yeşil pasaport alabilir mi?
Sözleşmeli personelin yeşil pasaport alma hakkı yoktur.
Şirket sahibi yeşil pasaport alabilir mi?​
İhracatçı firmaların sahipleri, ortakları ve çalışanları hususi damgalı pasaport hakkından yararlanabilecek, ayrıca firmanın sahip veya ortaklarının bir tüzel kişi olması halinde bu tüzel kişiliğin sahipleri, ortakları veya çalışanlarına da hususi damgalı pasaport verilebilecektir.

Yeşil pasaport almak için kaç yıl çalışmak gerekir?​

Yeşil pasaport almak için kaç yıl çalışmak gerekir?
Yalnızca birinci, ikinci ve üçüncü dereceden kadrolarda çalışıyor olmak şartı vardır. Bu nedenle birinci, ikinci ve üçüncü dereceden kadrolarda çalışma koşulunu sağlamadığı sürece 10 yıl görev süresine sahip bir memur yeşil pasaport alamaz.

Sözleşmeli memur pasaport alabilir mi?​

Ancak, 5682 sayılı Pasaport Kanunu’na göre memurların yeşil pasaport alabilmesi için kazanılmış hak aylık derece ve kademesi yerine kadro derecesi esas alınmaktadır. Dolayısıyla memur unvanlı bir personelin istisnalar dışında yeşil pasaport alma hakkı yoktur.

10 yıllık yeşil pasaport kaç para?​

10 yıllık yeşil pasaport kaç para?
6 aya kadar olan pasaport harcı 227 TL’den 309 TL’ye, 1 yıllık pasaport harcı 450,8 TL’ye, 2 yıllık pasaport harcı 738 TL’ye, 3 yıllık pasaport harcı 1048,7 TL’ye, 4-10 yıllık pasaportun bedeli 1008 TL’den 1478 TL’ye yükselecek.
 
Hususi damgalı pasaport, sadece devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıyan bu memurların ailelerine 5 yıllık süre ile verilen bir pasaport türüdür. Hususi pasaport, sadece devlet kuruluşunda memur statüsüne sahip ve Emekli Sandığına kayıtlı kişilere verilmektedir.

Yeşil pasaport ise Schengen ülkelerine seyahatlerde vize gereksinimi olmayan ve genellikle devlet memuru olarak çalışan veya Emekli Sandığı ile bağlantılı işlerde çalışan kişilere verilen bir pasaport türüdür. Yeşil pasaport sahipleri, belirli bir süreyle sınırlı olmak koşuluyla bazı ülkelere vizesiz giriş ayrıcalığı elde edebilirler.

Yeşil pasaportun avantajlarından biri, çocukları için de geçerli olmasıdır. Ancak çocukların yaş sınırları ve öğrenim durumları önemlidir. Örneğin, yeşil pasaport sahiplerinin çocukları genellikle 25 yaşına kadar öğrenimlerine devam ettikleri sürece yeşil pasaport kullanma hakkına sahiptirler. Ancak 25 yaşından sonra yeşil pasaport alma hakları genellikle sona ermektedir.

Esnafın yeşil pasaport alma durumu ise, kamuda çalışan veya kamudan emekli olanların alabileceği yeşil pasaportun aksine, genellikle yüksek ihracat rakamlarına ulaşan firmaların temsilcilerine verilebilmektedir.

Son olarak, yeşil pasaport almak için belirli bir süre çalışma şartı vardır ve bu süre genellikle birinci, ikinci ve üçüncü dereceden kadrolarda çalışan memurlar için geçerlidir. Sözleşmeli kamu personelleri genellikle yeşil pasaport alma hakkına sahip değillerdir. Ayrıca, firmanın sahibi veya ortağı olanlar ile tüzel kişilik sahipleri, ortakları veya çalışanları da hususi damgalı pasaport hakkından yararlanabilirler. Pasaport ücretleri ise sürenin uzadıkça artmaktadır.
 
Geri
Üst