AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hususi araclar kantara girmek zorunda mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hususi araçlar kantara girmek zorunda mı?​

Gerek hususi yük gerekse ticari yük taşıyan veya yük / yolcu taşımacılığı için imal edilmiş tüm araçlar kamyon, açık / kapalı kasa kamyonetler, çekiciler ve römorkları, otobüs ve minibüs cinsi araçlar yük denetim istasyonlarına / kantarlara girmek zorundadır.

Hangi araç kantara girmez?​

Ağırlık kaldıran ve cismin ağırlığını gösteren alete kantar denilmektedir. Kantara girme zorunluluğu olan araçlar, tır, kamyon, yük kamyonları ve nakliye kamyonlarıdır. Bu saydıklarımız kantara girmezse cezaya tabi olurlar.
Yani karardan vazgeçilmesiyle birlikte hafif ticari araçlar 2022 yılıyla birlikte kantara girmeyecek. KGM tarafından uygulanan eski kural aynı şekilde devam edecek.
3500 kg altı araçlar kantara girecek mi?
KGM’nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “hafif ticari araç niteliğindeki kamyonet olarak tescil edilmiş iki dingilli, 3500 kilogram azami yüklü ağırlığın altında olan araçların” kantara girmesine gerek olmadığını belirtti.
Ağırlık kontrolüne hangi araçlar girer?
Bu durumlara önlem olmak amacı ile yol kenarı denetim istasyonları, her ticari tır ve kamyonu denetime alarak ağırlık, plaka ve belge kontrolü yapmaktadır.

Amarok kantara girer mi?​

Kantara da girmek gerekmiyor ki. Ancak özel olarak çevirirlerse girersiniz.

Renault Master Panelvan kantara girer mi?​

Panelvanlar da kamyon kamyonet gibi kantara girmek zorundadır, boş bile olsa denetim istasyonuna girer ama kantara girmeden yan taraftan geçerler. Girmeden geçerseniz ve ilgili memur kameradan tespit edip ceza keserse cezası çok ağırdır.
Maksimum 3240 kg ağırlık haddi bulunan Kia Bongo, maksimum 1,5 ton yük taşıma kapasitesine sahiptir. Kia Bongo aracın uzunluğu 5125, genişliği 1740, yüksekliği 1995 mm’dir. Kasa uzunluğu 3.110, genişliği 1.630, yüksekliği 770 mm’dir.

Geri