- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hüseyin Turan neden kekeme oldu?
TURAN: “Fındık yedim geçti, bol bol fındık yiyiniz (gülüyor) ben kekemelik tedavisi olmadım, gerekte duymadım. Benim mesleğime türkü söylememe engel olmuyor ayrıca bana bir ayrıcalık kattığına da inanıyorum. Kızım doğduktan sonra biraz daha dikkat etmeye başladım, akıcı ve hızlı hale geldi ama geçmedi.”Kekeme sanatçılar kimler?
Bu gizemli hastalığa sahip tarihteki kişilere hadi hep birlikte bakalım…
- Marilyn Monroe. Ünlü Amerikalı sanatçı Marilyn Monroe, çocukluğundan beri kekemelik problemi yaşamış.
- Bruce Willis.
- 3. Charles Darwin.
- Çiçero ( Marcus Tullius Cicero )
- 5. Isaac Newton.
- Müzeyyen Senar.
- 7. Albert Einstein.
- 8. Roma İmparatoru Claudius.
Hüseyin Turan kekeme mi?
Turan, geçmişte kekemeliğiyle ilgili bir soruya, şakayla karışık, “Fındık yedim geçti, bol bol fındık yiyiniz. Ben kekemelik tedavisi olmadım, gerek de duymadım. Benim mesleğime, türkü söylememe engel olmuyor ayrıca bana bir ayrıcalık kattığına da inanıyorum.Çiçero kimdir kekemelik?
Çiçero, kekemeliğini yenmek için ağzına çakıl taşı koyuyor ve denize karşı yüksek sesle konuşuyordu. Konuşma arzusu ile yanıp tutuşan Çiçero bu çalışmaları sayesinde kekemeliği yenerek dünyanın en ünlü hatiplerinden biri olmayı başarmıştır.
‘Kirvem’, ‘Merdo’, ‘Ah Le Yar’, ‘Beyaz Giyme’, ‘Acayip Hayvanlara Benziyirsen’ gibi şarkıları mutlaka kulağınıza çalınmıştır Türk Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Turan’ın.
Hüseyin Turan kimdir Alevimi?
Başarılı müzisyen Hüseyin Turan 1967 yılında Erzincan’da doğmuştur. Erzincan ilinin Tercan’a bağlı Beykonak köyünde sekiz kardeşin beşinci olarak dünyaya gelen Hüseyin Turan, ilkokul ikiye kadar yaşamını burada sürdürdü. İlkokul ikiye geldiğinde ailesiyle birlikte İzmir’e yerleşti. Lise yıllarında bağlamayla tanıştı.
Kekeme insanlar zeki mi?
KEKEMELERİN ZEKA ORTALAMASI YÜKSEK Araştırmalar kekemelerin zeka ortalamasının genel ortalamanın 14 puan yukarısında, 114 puan civarında olduğunu ortaya koymuştur. Kekemelik asla bir zekâ özrü değildir, aksine kekemeler daha zekidir diyebiliriz”diye konuştu.Hüseyin Turan nereli kürt mu?
Başarılı müzisyen Hüseyin Turan 1967 yılında Erzincan’da doğmuştur. Erzincan ilinin Tercan’a bağlı Beykonak köyünde sekiz kardeşin beşinci olarak dünyaya gelen Hüseyin Turan, ilkokul ikiye kadar yaşamını burada sürdürdü. İlkokul ikiye geldiğinde ailesiyle birlikte İzmir’e yerleşti.
Kekemelik nasıl giderilir?
Kekemelik problemi yaşayan çocuklar ve yetişkinler konuşma akıcılığını kazanmak için konuşma terapisi, bilişsel davranışçı terapi ya da elektronik cihazların kullanıldığı yöntemlerden yararlanabilirler.Türk Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Turan nereli?
Deniz Turane. 2005Döne Turane.?–2005Hüseyin Turan/Eşi
Kekeme olduğumu nasıl anlarım?
Konuşması beklenilen zamanlarda konuşmaktan kaçınma, söylemek istediğini unutmuş gibi davranma, konuşurken ağzını kapatma, öksürme ve esneme hareketleri yapma… Tüm bunlar çocuğunuzda kekemelik olduğunun göstergesi olabilir.