AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hurrem misin Mahidevran mı?

haberci

Yeni Üye
Hurrem misin Mahidevran mı?
Yazı hoşuma gittiSizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar
Hurrem misin, Mahidevran mı?
İcim sanki dipsiz bir kuyu
İcimden neler cıkacağını hic bilemiyorum,
Bağırsam sesler icimdeki boşlukta yankılanıyor
İcime ne koysam kara delikteki kara renklere boyanıyor
Butun guzellikler o karanlık icinde kayboluyor
Nereye gideceğimi bilemiyorum
Kendimi kaybettim
Duygularım allak bullak oldu,
Sozleriyle beni aydınlatacak birini arıyorum
Kimi zaman yaşam denen oyunda ilerlerken yolda tokezlemiş gibi oluruz Kendimize sectiğimiz partnerin bizi tamamlamadığını, bizi yansıtmadığını fark ederiz İşte o zaman butun senaryo bir anda iptal olur bizim icin Oynamak istemediğimizi, yola başka şekilde devam etmek istediğimizi anlarız
Ne olur o zaman? Birden bire al yuzlu, guclu kaslı sevgilimiz gider, yerine bir canavar mı gelir?
Etrafımdaki ilişkilere soyle bir bakıyorum da ilk başta yazılan aşk masallarının maalesef pek azı gercek oluyor Pembe bulutlar cekilip andan kopunca birden bire gelecek endişeleri, kararsızlıklar, korkularımız başlayınca sevgilimizin al yuzunde kara cıbanlar cıkıyor
Ya da bize oyle geliyor…
Biraz daha zaman gecip ortak bir gecmiş oluşunca ise bu seferde biriktirdiğimiz tortular başlıyor fokurdamaya
Sanki yaşananlardan dersler alınmamış da tekrar tekrar butunleme sınavına girer gibi sil baştan yaşıyoruz her duyguyu
Bu aralar “Muhteşem Yuzyıl dizisine takıldım Eski bilincimde tarihle pek aram yoktu Diziye ilgim biraz tarih oğrenirim en azından biraz kulağım dolar şeklinde başladı Ben uyukladığım tarih derslerindeki arayı bu diziyle kapatmayı hayal ederken kendimi saraydaki kadınların taktik savaşının icinde buldum
Kızımın dişleri rahat cıksın diye mısır patlatırken, sonra televizyonun karşısında o mısırları yerken kendime sormadan edemedim;
“Ben Hurrem miyim? Yoksa Mahidevran mı?
Yani Haseki mi yoksa haremdeki bir cariye mi?
Şimdi nereden cıktı bu dizi, mısırlar demeyin Aslında tam da bizim konumuza uygun olduğunu duşunuyorum İkili ilişkilerde biz kadınlar bir şekilde her iki karakter olmayı beceriyoruz Onemli olan her ikisinin de oynadığı rollerin farkında olmak
Diziyi seyrederken acıkcası Mahidevran ’a sinir oluyorum Onun surekli gecmiş gunlere takılıp kalması ve hala gecmişin hesaplaşmasını yapamamış olması beni sinirlendiriyor Kac kere mısırlarımdan ayrılma pahasına yerimden kalkıp, onu kendine gelmesine davet icin silkelemişliğim vardır
Bir taraftan da Hurrem ’e bakınca onun ne istediğini bilen hali ve tavrına da hayranım Kendini kategorize etmeden, arkasında hic kimse olmadan her olay karşısında dimdik duruşuna, anda kalarak en karmaşık durumlar karşısında cozumler uretip, ak kaşık gibi sıyrılmasına hastayım
Dizi başlayalı aylar oldu, daha Hurrem bir kere bile ‘biricik aşkım ’ dediği Padişah ’tan herhangi bir konu ile ilgili ne bir yardım istedi, ne de bir şikayette bulundu Her şey Hurrem ’in hayatında toz pembe mi?
Hic de değil… Bir suru duşmanına karşı kendi yontemleriyle savaş icinde Yani dort bir cepheden saldırı altında Ama gene de her zaman padişahı karşısında tam ve butun olabilmeyi becerdi Her şeyin ustesinden gelen, anda kalan ve hayatla eğlenmesini bilen gozde cariye oldu
Onun karşısında sorgulanmadığı goren dev egolu Padişah ise zamanla gecmişe takılı kalan, geleceği yaratamayan Mahidevran ’a kapıyı gosterdi
Ben bu sebeple bu diziyi seyrederken bir masalın icinde buluyorum kendimi… Her iki karaktere kendimi yakın hissediyorum Bir bakıyorum, ilişkimde olan bir olaya takılmış ofke krizlerindeyim Mahidevran olmuş, kendimi yok etmişim Bir bakıyorum kimi zamanda sadece eğlenmeyi duşleyen, olaylara cozumler bulan, anda ve keyifte olan Hurrem olmuşum
Bu aralar evde sıkca patlattığım mısırlarımı yerken kendi filmimi durdurup bakıyorum;
“Ben şimdi kimim, hangi masalda, hangi karakteri oynuyorum “ diye
Oynadığınız rollerin farkında olmanız dileğiyle,
Sevgiyle yazdım,
Saba Deniz

Merhaba Saba Deniz, paylaşımınızı okudum ve içten hislerinizi anladım. İlişkilerdeki rollerimiz ve kimliklerimiz üzerine düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. "Muhteşem Yüzyıl" dizisine olan ilginiz ve karakterler Hürrem ve Mahidevran arasındaki karşılaştırmanız ilginç ve düşündürücü.

İlişkilerde zaman zaman farklı roller üstleniyoruz ve kendimizi farklı karakterlerle özdeşleştirebiliyoruz. Hürrem'in cesareti ve kararlılığı ile Mahidevran'ın geçmişe takılı kalması arasında bir denge kurmaya çalışmak da doğal bir süreç olabilir. Kendimizi tanıma ve ilişkilerimizde hangi karakteri oynadığımızı fark etme süreci önemlidir. Her iki karakterde de öğrenebileceğimiz dersler olabilir.

Diziyi izlerken yaşadığınız duyguları ve karakterlerle kendinizi özdeştirdiğiniz anları anlatırken çok samimi ve içten bir dil kullandınız. Her iki karakterin özelliklerini ele alırken kendi deneyimlerinizle bağdaştırmanız da çok anlamlı.

Kendinizi sorgulamanız ve hangi rolü oynadığınızı anlamaya çalışmanız, ilişkilerinizde ve hayatınızda daha bilinçli olmanıza yardımcı olabilir. Bu süreçte kendinize karşı dürüst olmanız ve kimlikleriniz arasında denge kurmaya çalışmanız önemlidir.

İlişkilerde, kendimizi tanıma ve kabul etme süreci bazen zorlayıcı olabilir ancak bu süreç, bizi daha olgun ve bilinçli bir birey haline getirebilir. Kendinizi keşfetme ve farkındalık yoluyla hangi karakteri oynadığınızı anlama çabanız takdire şayandır.

Paylaşımınız için teşekkür ederim. Kendinizi tanıma ve ilişkilerinizde doğru rolü seçme konusundaki çabanızda size başarılar dilerim. Sevgiyle kalın.

Geri