Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Huri Nedir - Huri Ne Demek - Huri Hakkında Bilgi

zeberus

Yeni Üye
Huri Nedir Huri Ne Demek Huri Hakkında Bilgi

Kızdığı zaman istediğini yapabilecek bir mu'min kimse, kızmazsa, Allahu teala kıyamet gunu onu herkesin arasında cağırır; Cennet'te istediğin hUrinin yanına gitder (Hadisi şerifEtTac)

Cennet'e girdim Bir koşk gordum İcinde bir hUri gordum; Sen kimin icinsin?dedim Omer bin Hattab icin yaratıldım!dedi (Hadisi şerifBuhari ve Muslim)

Cennet'in guzel kokusu, beş yuz yıllık yoldan alınır Cennetliklerin, Cennet'te şimşekten at ve develeri vardır Yularları, eğerleri, heybeleri, kızıl yakuttandır Bunlara binerek birbirlerini ziyaret ederler Aileleri hUrilerdir HUriler ise, dizilmiş inciler gibidir Allahu teala huylarını her turlu kotulukten temizlediği gibi, sumkurmek, abdest bozmak ve benzeri hallerden de bedenlerini arındırmıştır Bu gibi hallerde kendilerinden misk gibi kokular cıkar (Haseni Basri)

Can vermek acısı dunya acılarının hepsinden daha acıdır Fakat, ahiret azablarının hepsinden daha hafiftir Mu'min, rUhunu teslim edeceği vakit, rahmet meleklerini, Cennet hUrilerini gorur Onları gormenin zevki ile can verme acısını duymaz RUhu, tereyağından kıl ceker gibi, kolay cıkar Nimetlere kavuşur (Abdulhakimi Arvasi)

Huriler Hakkında Bilgi

Gozleri iri ve siyahı cok siyah, beyaz kısmı da cok beyaz olan, Cenabı Allah'ın, cennetliklere vadetmiş olduğu guzel kızlardan her biridir

Kur'anı Kerim'de Huriler

Muttakiler guvenli bir yerde; bahcelerde ve pınar başlarındadırlar İnce ipekten ve parlak atlastan giyinerek karşılıklı otururlar Boylece biz onları, siyah iri gozlu hUrilerle evlendirmişizdir
(Duhan, 4454)

Muttakilere kurtuluş, başarıya ulaşma, bahceler, bağlar, goğusleri henuz tomurcaklanmış yaşıt kızlar ve dolu dolu kadehler vardır

(Nebe, 783134)

Onlar koltuklara yaslanıp kurularak, bircok meyveler ve icecekler isterler Ve yanlarında da bakışlarını yalnızca eşlerine cevirmiş yaşıt dilberler vardır (Sad, 3851, 52)

Biz ceylan gozluleri defterleri sağdan verilenler icin inşa etmişizdir Onları bakire, eşlerine duşkun ve hepsini bir yaşta kılmışızdır
(Vakıa, 563538)

Orada huyları guzel, yuzleri guzel kadınlar vardır(Rahman, 5570)

Orada utangac bakışlı oyle kadınlar vardır ki, bundan once kendilerine ne bir insan ne de bir cin dokunmamıştır
(Rahman, 5556)

Ve sedeflerinde saklı inciler gibi iri siyah gozlu eşler
(Vakıa, 6522, 23)

Hadislerde Huriler

Cennet ehlinden her birinin iki kadını vardır ki, vucutlarının şeffaflığından baldır kemiklerinin ilikleri etinin ustunden gorunur Ehli Cennet arasında ne ihtilaf vardır ne de duşmanlık; gonuller sanki bir gonul, sabah akşam Allah'ı tesbih ederler
(Buhari)

Ummu Seleme, Peygamber (sav)'e bir gun:
Ya RasUlullah! dunyada ki kadınları mı, yoksa Cennetteki hUriler mi daha iyidir?diye sorar

RasUlullah (sav);

Dunyadaki kadınların ustunluğu, yuzun astara ustunluğu gibidirdiye cevap verir

Ummu Seleme;

Nicindeyince

O, şoyle cevap verir;
Dunyadaki kadınlar namaz kıldıkları, oruc tuttukları ve bircok ibadetlerde bulundukları icin

(Tabarani'den naklen; MevdUdi, Tefhimu'lKur'an Terc, VI 81

Geri