Hurda lastik kim alir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
126.831
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hurda lastik kim alır?​

Fabrikalarda kullanılmayan hurda lastikler uzman personel tarafından profesyonel bir şekilde alınır.

Yeni araçlarda yedek lastik var mı?​

Yeni otomobillerin (‘inde yedek lastik yok Ayrıca lastik değiştirmeyi baştan önlemek adına lastik basınç uyarı sistemlerine bel bağlıyorlar. AAA yöneticilerinden John Nielsen’e göre, “Lastik patlaması bir çok sürücü için can sıkıcı bir durumdur, ancak yedek lastiğin olmaması çok daha kötü bir durum.
Türkiye de dilimize istetme olarak yerleştirilen stepne otomobil, kamyon ve otobüsler gibi ticari araçlarda, kısaca lastik tekerlekli tüm motorlu taşıtlarda bulunan yedek lastiğe stepne denir.Stepne bulunan araçlarda belirli zaman dilimlerinde yedek lastiğin hava basıncı kontrol edilmelidir.
Stepne ile hız yapılır mı?
Bu nedenle stepne ile sürekli sürüş yapmak ya da yüksek hızda araç kullanmak sağlıklı değildir. Özetle; stepne, lastiklerden biri kullanılamaz hale geldiğinde yolda kalmamak için onun yerine takılan yedek lastik olarak işlev görür.
Farklı marka lastik takılır mı?
Öncelikle, markası ve deseni farklı lastikler kullanmaktan kaçınmalısınız. İstisnai durumlarda onaylı farklı ebat ve desenler kullanılabilir, ancak genel olarak üreticiler farklı lastiklerin kullanımını pek tavsiye etmez.

Atık lastikler hurdacılık yapan veya geri dönüşüm faaliyeti yapan firmalar tarafından toplanırlar. Aracı olan bu firmalar toplanan atık lastiklerin geri dönüşüm tesislerine ulaştırılmasında ve gerekli işlemlerden geçtikten sonra hammadde olarak tekrar üretime kazandırılmasına yardımcı olurlar.

Lastiklerin kaç mm de değiştirilmesi gerektiğini biliyor musunuz?​

Araştırma sonuçlarına göre tüm dünya genelinde lastikler diş derinliği 1.6 mm’ye düşene kadar kullanılabiliyor. Ancak yanlış yönlendirmeler sonucu tüketiciler henüz bu alt yasal sınıra ulaşmadan lastiklerini değiştiriyor ve bu yüzde maddi kayıplara uğruyor.

Lastik diş derinliği kaç mm den az olursa değiştirme zorunludur?​

Yasal aşınma sınırı T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından “Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik” ile belirtilmektedir. Bu yönetmeliğe göre lastik diş derinliği en az 1,6 mm olmalıdır.
Araçlarınızda yer alan ve değişim yaptıktan sonra kullanmadığınız lastiklerin alım işlemi yasal çerçeve içerisinde gerçekleştirilmektedir. Alınan hurda lastikler geri dönüşümde kullanılır ve ekonomiye kazandırılır. Fabrikalarda kullanılmayan hurda lastikler uzman personel tarafından profesyonel bir şekilde alınır.
Lastik hurdası ne kadar?
Hükümetin de desteklediği yatırımlar ile hem lastiği toplayan hem de işleyen çok kazanıyor. Çünkü hurda lastiğin tonu kalitesine göre, tonu 150 dolara kadar alıcı bulurken, işleyici firmalar ise hurda lastiği halı sahalardan oyun parkaların kadar her yerde kullanılabilir hale getiriyor.
Muayeneden kaç mm lastik geçer?
Araç muayenesinin kapsamını anlatan yönetmelik ile yasal diş derinliği 1,6 mm olarak belirlenmiştir. Yere temas eden bölgelerdeki lastik diş derinlikleri bu sınırın altında olduğu zaman TÜVTÜRK muayenelerinden geçilmesi mümkün değildir. Bunun dışında trafik kontrollerinde de ceza alınabilmektedir.

Sıfır lastik kaç mm olur?​

Sıfır lastiğin diş derinliği otomobil lastiklerinde 8mm, 7mm olarak görülmektedir. Aracınızın muayeneden geçmesi için yasanın belirttiği mm’lerin üzerinde olması gerekmektedir, bizim önerimiz 5mm’in altına düşen lastiklerin yenisi ile değiştirilmesidir.

Muayenede lastik diş derinliği kaç mm olmalı?​

Araç muayenesinin kapsamını anlatan yönetmelik ile yasal diş derinliği 1,6 mm olarak belirlenmiştir. Yere temas eden bölgelerdeki lastik diş derinlikleri bu sınırın altında olduğu zaman TÜVTÜRK muayenelerinden geçilmesi mümkün değildir.
Hurda lastikler nasıl değerlendirilir?
Bütün haldeki atık lastiklerin kullanıldığı alanlar Araç lastiği olarak kullanım ömrünü tamamlamış bütün lastikler, balık yerleşimleri için uygun ortam yaratan yapay kayalıklarda, oyun parklarında, araç park alanlarında, polistiren köpükle doldurularak iskelelerde gemi tamponu olarak değerlendirilir.
 
Geri
Üst