Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hunnap meyvesi hangi hastaliklara iyi gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hünnap meyvesi hangi hastalıklara iyi gelir?​

Antioksidan ve C vitamini kaynağı olan Hünnap bağışıklık sisteminde güçlendirici etkiye sahiptir. Bağırsak sorunlarına iyi gelir ve kabızlığı tedavi eder. – Kalp-damar sağlığına da iyi geldiği bilinmektedir. – Hünnap özellikle içinde bulunan yüksek magnezyum oranından dolayı kas ve kemik ağrılarına da iyi gelir.

Meyvesi ne işe yarar?​

– Hücreleri yeniler ve ölmüş hücrelerin atılmasını sağlar. – Birbirinden farklı alerjilere karşı koruma oluşturur. – Kireçlenme ile diyabeti engellemede etkilidir. – Kansızlığı yenmek için meyve en önemli besin kaynaklarından biridir.
Hünnap meyvesi nasıl kullanılır?
Hünnap meyvesi, çay şeklinde tüketilebilir. Meyvesi yaş ya da kurutulmuş halde ara öğünlerde yenebilir. Öte yandan hünnap meyvesinin reçelini de yapabilirsiniz.
Hünnap zararları nedir?
Fazla tüketilmesinde gaz ve şişkinlik problemlerine sebep olabilir. Ayrıca Hünnap’ın bileşiminde bulunan karbonhidratlar kan şeker seviyesinde değişimlere yol açabilir. Aşırı tüketiminde alerji etkisi, ishal yapması ve kan akımını hızlandırması Hünnap’ın zararları arasında yer alabilir.

Hünnap mideye iyi gelir mi?​

Hünnap; İbn-i Sina reçetelerinde, öksürük giderici, kabızlık önleyici, sindirim düzenleyici ve mide ülseri için yer almaktadır.

Innabi ne demek?​

Üzerinde kahverengi tonlarında incecik bir kabuğu bulunan meyve, Çin’de çokça tüketiliyor ve “ölümsüzlük meyvesi” ya da “Tanrı’nın bir hediyesi” gibi sıfatlarla anılıyor. Türkiye’de ise hünnap, halk arasında “innabi”, “ünnap” ya da “çiğde” şeklinde biliniyor.
Hünnap marmelatı nasıl yapılır?
Yıkanan hünnapların çekirdekleri çıkarılıp, doğranır. Doğranan hünnaplar bir tencereye konulur ve üzerine toz şeker eklenir. Toz şeker eriyip, saldığı suyu çekip, kıvamlı bir hal alana kadar pişirilir. Kıvamlı bir hal alınca altı kapatılır ve el blendırı ile püre haline getirilir.
Hünnap kabuğu yenir mi?
Hünnap tıpkı zeytin gibi etlidir ve tek bir çekirdeği vardır. Genelde can eriği boyutlarındadır. Dışındaki kabuğu incedir ve bu kabuk da yenebilir.

Kuru hünnap günde kaç tane yenmeli?​

HÜNNAP GÜNDE NE KADAR YENMELİDİR? Çay şeklinde tüketilebileceği gibi taze meyvesi de yenilebilir. Kolesterol ve kan yağlarının eritilmesi için gün içinde yenebilir. Bu etkileri için aç karnına sabahları günde 2 tane hünnap yenmelidir.

Hünnap meyvesi nasıl muhafaza edilir?​

Hünnap meyveleri yaz ayında büyümeye başlar ve sonbahar başlarında olgunlaşınca toplanır. Pek bilinen bir meyve olmamasına rağmen eylül ve ekim aylarında manavlarda ve halk pazarlarında bulunabilir. Sonbaharda toplanan hünnap meyveleri taze olarak tüketilebileceği gibi güneşte kurutulup saklanabilir.
Taze hünnap nasıl tüketilir?
Kurutulmuş meyveler çayın yanında çerez olarak yenir. Taze hünnap meyveleri ise çiğ olarak yenilebileceği gibi kumkuat meyvesi gibi reçel yapılarak tüketilir. Reçel dışında taze hünnap meyvelerinden malta eriği gibi tatlı yapılır ve sıcak servis edilir. Kurutulmuş hünnap meyveleri ise çay yapılarak içilir.
 
Geri
Üst