Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
️3 boy patlıcan
️1 bardak süt (220ml)
️150g rendelenmiş kaşar
️Kavurma için;
️500 gram kuzu eti
️3 soğan
️2 diş sarımsak
️1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı biber tozu
️1 tatlı kaşığı karabiber
️2 yemek kaşığı sıvıyağ
️Yarım bardak su
Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlarımızı ocağa koymadan önce deliyoruz ve 230 derecede fırında pişiriyorsunuz.
Közlendikten sonra kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz ve tavamıza yerleştirip hafif yağda kaçırıyoruz.
Sütümüzü ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. En son kaşarımızı ekleyip dinlendiriyoruz.
Eti tavanın içine koyup kendi suyunu çekene kadar bekliyoruz. 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup doğranmış soğanımızı ve sarımsağımızı da ekliyoruz.
Hepsini güzel kavurup, tuzu, tatlı biber tozunu, karabiberimizi en son salçamızı koyup, karıştırıp, suyumuzu katıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Etimiz piştikten sonra patlıcanımızın üstüne servis ediyoruz.
Hünkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
️3 boy patlıcan
️1 bardak süt (220ml)
️150g rendelenmiş kaşar
️Kavurma için;
️500 gram kuzu eti
️3 soğan
️2 diş sarımsak
️1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı biber tozu
️1 tatlı kaşığı karabiber
️2 yemek kaşığı sıvıyağ
️Yarım bardak su
Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlarımızı ocağa koymadan önce deliyoruz ve 230 derecede fırında pişiriyorsunuz.
Közlendikten sonra kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz ve tavamıza yerleştirip hafif yağda kaçırıyoruz.
Sütümüzü ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. En son kaşarımızı ekleyip dinlendiriyoruz.
Eti tavanın içine koyup kendi suyunu çekene kadar bekliyoruz. 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup doğranmış soğanımızı ve sarımsağımızı da ekliyoruz.
Hepsini güzel kavurup, tuzu, tatlı biber tozunu, karabiberimizi en son salçamızı koyup, karıştırıp, suyumuzu katıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Etimiz piştikten sonra patlıcanımızın üstüne servis ediyoruz.
Hünkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı