Humus Tanımı İçin Materyaller
1, 5 su bardağı haşlanmış nohut (kabukları soyulmuş)
2 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı tahin
6 yemek kaşığı soğuk su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve isteğe bağlı kimyon
Humus Tanımı Yapılışı
Mutfak robotunun içine haşlanmış kabuğu soyulmuş nohutları alalım.
Üzerine tahini, zeytinyağını, sarımsağı ve 3 yemek kaşığı suyu robottan geçirelim.
Üzerine kimyon, tuz, zeytinyağı ve kalan 3 yemek kaşığı suyu ek edip pürüzsüz ipeksi bir kıvam oluncaya kadar robottan geçirelim.
Servis tabağına alalım kaşıkla şekil verelim üzerini isteğimiz formda süsleyerek. (ben tereyağında kızartılmış pastırma ile süsledim. ).
1, 5 su bardağı haşlanmış nohut (kabukları soyulmuş)
2 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı tahin
6 yemek kaşığı soğuk su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve isteğe bağlı kimyon
Humus Tanımı Yapılışı
Mutfak robotunun içine haşlanmış kabuğu soyulmuş nohutları alalım.
Üzerine tahini, zeytinyağını, sarımsağı ve 3 yemek kaşığı suyu robottan geçirelim.
Üzerine kimyon, tuz, zeytinyağı ve kalan 3 yemek kaşığı suyu ek edip pürüzsüz ipeksi bir kıvam oluncaya kadar robottan geçirelim.
Servis tabağına alalım kaşıkla şekil verelim üzerini isteğimiz formda süsleyerek. (ben tereyağında kızartılmış pastırma ile süsledim. ).