AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Humus mezesi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Humus mezesi nasıl yapılır?​

Sarımsağın kabuklarını soyup ezin. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, toz biber ve zeytinyağını blender’dan geçirip püre haline getirin. Humusu servis tabağına alın. Zeytinyağı ve toz biberi, küçük bir tavada kızdırıp humusun üzerine gezdirin.

Humusun yanında ne iyi gider?​

Humus neyle yenir, yanına ne yapmalı diye soracak olursanız, doğrusu ben humusu her sofraya çok yakıştırıyorum. Yemek öncesi yanında kraker, doğranmış taze sebzelerle, sebze cipsleri ya da mısır cipsiyle birlikte tüketebileceğiniz gibi et, tavuk ve balık yemekleriyle birlikte de servis edilebilir.

Humus dolapta ne kadar dayanır?​

Humus dolapta ne kadar dayanır?
Kısacası uğraştığınıza değiyor. Humus, muhammara gibi ekmeğe sürüp yemelik harika bir meze. Limon, tuz ve sarımsak içerdiği için buzdolabında uzun süre (2 haftaya kadar yaklaşık olarak) saklayabilirsiniz, hava almayacak bir kabın içinde.

Humus en kolay nasıl yapılır?​

Humus en kolay nasıl yapılır?
Haşlanmış 2 su bardağı nohutu bir mutfak robotunun içine alın. Üzerine 2 diş sarımsağı, tahini, zeytinyağını, sıkılmış limon suyunu, şekeri, baharatlarını ve suyu ekleyip püre haline gelene dek robottan geçirin. Elde edilen humusu bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve kırmızı toz biber gezdirip servis edin.

Humus malzemeleri nasıl yapılır?​

Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 2su bardağınohut(250 g) (tercihen Koçbaşı)
- 1tatlı kaşığıkarbonat(arzuya göre)
- 2adetlimon.
- 1/2su bardağıtahin(90-100 ml)
- 1/2çay bardağızeytinyağı
- 1tatlı kaşığıkimyon.

Antakya Usulü humus nasıl yapılır?​

Antakya Yöresinden Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış nohutları rondodan geçirin ya da havanda dövün, pürüzsüz olsun.
- Sonra tahini ve sıcak suyu yavaşça ilave ederek karıştırın.
- Zeytinyağı ve limonu ekleyin.
- Humusumuzu tatlı tabağına alın ve kaşıkla tabağa yayarak, üzerini düzeltin.
- Üzerine baharatları serpin.

Humus ne ile servis edilir?​

Humus ne ile servis edilir?
Pastırmalı da hazırlanabilen humus, toz kırmızı biberli kızgın yağla servis edilir. Kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürülebildiği gibi bir atıştırmalık ya da dip sos olarak mısır cipsleri eşliğinde ikram edilebilir. Yemek tariflerine en iyi eşlikçi o olabilir.

Pürüzsüz humus nasıl yapılır?​

Pürüzsüz humus nasıl yapılır?
Orta doğu ve Akdeniz mutfağıyla özdeşleşmiş çok lezzetli bir meze. Humusun kıvamı ne çok cıvık ne de çok katı olmalı. İçine atacağınız buz küpleri kıvamını pürüzsüz ve parlak hale getirecektir.

Ev yapımı humus kaç günde bozulur?​

Hazır marketlerden alınan humus, açıldığı günden itibaren 3-10 içerisinde tüketilmelidir. Ev yapımı ise 3-5 gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir. Ayrıca mezenin bozulup bozulmadığını koklayarak da kontrol edebilirsiniz.

Humus Bir gün önceden yapılır mı?​

Bu yıl artık dışarıdan meze almaktan sıkılan, alsa da içine sinmeyenler için fazla vakitlerini almayacak bir humus tarifim var. Pastırmalı Humus tarifimi bilenler vardır, o tarifi ılık servis ederken bu tarifimi 1 gece buzdolabında dinlendirebilir ve soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Humus yaparken tahin yerine ne kullanılır?​

Humus yaparken tahin yerine ne kullanılır?
TAHİNSİZ HUMUS İÇİN MALZEMELER
- 1 bardak haşlanmış nohut.
- 1/4 su bardağı zeytinyağı (tahin yerine geçer)
- 1 çorba kaşığı limon suyu.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- Ağız tadınıza göre biber ve tuz.

Hazır humus nasıl yapılır?​

Hazır humus nasıl yapılır?
Humus nasıl yapılır, Humus tozunu sıcak su ile robotta karıştırın,içerisine tahin ve yarım limon suyu ekleyin. Kıvama gelene kadar karıştırıp bekletin. İçerisine 3 diş kadar sarımsak ezip ilave edin.Tabağa güzelce yayarak üzerine pul biber,kimyon ve zeytinyağı ekleyin.Domates ve turşu ile afiyet ile tüketin.

Humus içine ne konur?​

Humus, nohut ve tahine limon suyu, sarımsak, tuz, kimyon, kırmızı biber ve zeytinyağı eklenerek yapılan bir Orta Doğu mezesidir. Hummus Arapça nohut anlamına gelmektedir.

Adana usulü humus nasıl yapılır?​

Nohutları ve baharatları mixerde güzelce çekiyoruz, sonra ezilmiş sarımsakları, zeytin yağını ve tahini de ekleyip tekrar çekiyoruz mixerde, mixerin bıçağını çıkarıp kaşıkla ezerek güzelce karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz üzerine pul biber ve zeytin yağı gezdirip servis yapıyoruz.
 
Humus mezesi yapımı oldukça kolaydır. Sarımsak, haşlanmış nohut, tahin, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, toz biber ve zeytinyağını blender'dan geçirip püre haline getirerek humusu hazırlayabilirsiniz. Humusunuzu servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve toz biber gezdirerek servis edebilirsiniz.

Humus yanında genellikle kraker, doğranmış taze sebzeler, sebze cipsleri veya mısır cipsi gibi yiyeceklerle tüketilebileceği gibi et, tavuk veya balık yemekleriyle de servis edilebilir. Humus; hava almayacak bir kapta buzdolabında saklandığında yaklaşık olarak 2 haftaya kadar dayanabilir.

En kolay humus tarifi için haşlanmış nohutu, sarımsağı, tahini, zeytinyağını, limon suyunu, baharatları ve suyu bir mutfak robotunda karıştırarak püre haline getirebilirsiniz. Elde ettiğiniz humusu servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve kırmızı toz biber serperek servis edebilirsiniz.

Antakya usulü humus tarifinde ise haşlanmış nohutları rondodan geçirip, tahini ve sıcak suyu yavaşça ilave ederek karıştırabilir, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyerek servis tabağına alabilir ve baharatlarla süsleyebilirsiniz.

Humus genellikle kızgın yağla servis edilir ve kızarmış ekmek dilimleri veya mısır cipsleriyle tüketilebilir. Ayrıca humus ev yapımı olduğunda 3-5 gün içerisinde tüketilmesi önerilir. Koklayarak da bozulup bozulmadığını kontrol edebilirsiniz.

Humus yaparken tahin yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz. Tahin yerine zeytinyağı kullandığınızda humusunuz hafif bir lezzet alacaktır. Tahin yerine zeytinyağı kullandığınızda önerilen diğer malzemeler ise haşlanmış nohut, limon suyu, kimyon, biber ve tuz olabilir. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst