AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hummus mu humus mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hummus mu humus mu?​

Humus, nohut ve tahine limon suyu, sarımsak, tuz, kimyon, kırmızı biber ve zeytinyağı eklenerek yapılan bir Orta Doğu mezesidir. Houmous ve Hummus olarak da yazılıp okunur.

Humus ilk nerede yapıldı?​

Bir başka teoriye göre ise humus İsrail, Lübnan veya Suriye değil, Mısır kaynaklı. Iowa Üniversitesi’nden Ortadoğu tarihçisi Ari Ariel, tahin içeren ilk humus tarifinin Mısır’a ait olduğunu söylüyor.
En iyi humus nasıl yapılır?
Bir tencerede iyice pişene kadar haşlayın ve suyunu iyice süzün. Sarımsağın kabuklarını soyup ezin. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, toz biber ve zeytinyağını blender’dan geçirip püre haline getirin. Humusu servis tabağına alın.

Humus tadı nasıl olmalı?​

Evet, humustan bahsediyoruz: nohudun en güzel hali. Humus tadını zeytinyağı, limon suyu, tahin ve tabii ki nohuttan alır; üstündeki yağı, biberi, turşusuyla humusun tadı damakta kalır. Turşusundan tutun yağına, acı ya da tatlı toz biberiyle birçok farklı yerde farklı şekilde servis edilir.

Humus Bir gece önceden yapılır mı?​

Bu yıl artık dışarıdan meze almaktan sıkılan, alsa da içine sinmeyenler için fazla vakitlerini almayacak bir humus tarifim var. Pastırmalı Humus tarifimi bilenler vardır, o tarifi ılık servis ederken bu tarifimi 1 gece buzdolabında dinlendirebilir ve soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Humus sıcak mı soğuk mu?
Humus, haşlanmış nohuttan hazırlanan en güzel mezelerden biridir. Tahin, kimyon ve limon suyunun eklenmesiyle oluşan humus, hem sıcak hem de soğuk tüketilebilir.
Iowa Üniversitesi’nden Ortadoğu tarihçisi Ari Ariel, tahin içeren ilk humus tarifinin Mısır’a ait olduğunu söylüyor. 13. yüzyılda Kahire’de yazılan yemek kitapları, püre haline getirilmiş nohut, sirke, limon ve baharatlardan oluşan bir yemekten söz ediyor.
Humus (Arapça: حمص, Ḥimṣ, Ḥomṣ), eski adıyla Emesa (Yunanca:Ἔμεσα, Emesa), Batı Suriye’de bulunan, aynı zamanda, Humus ilinin ve Humus ilçesinin merkezi olan şehirdir. 509 metrelik (1673 ft.) bir rakıma sahiptir ve ülkenin başkenti Şam’ın 162 kilometre (101 mi.) kuzeyinde yer alır.
Hatay humus tarifi nasıl yapılır?
Nohutlar katı bir hal alacaktır. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip, ocağı tekrar açıp katılaşan karışımı biraz yumuşatın. Ocaktan aldığınız püre nohutlarınıza; tahin, limon suyu, tuz ve kimyonu (isterseniz ezilmiş sarımsak) ekleyip, blender ile iyice karışmasını sağlayın.

Humus en kolay nasıl yapılır?​

Haşlanmış 2 su bardağı nohutu bir mutfak robotunun içine alın. Üzerine 2 diş sarımsağı, tahini, zeytinyağını, sıkılmış limon suyunu, şekeri, baharatlarını ve suyu ekleyip püre haline gelene dek robottan geçirin. Elde edilen humusu bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve kırmızı toz biber gezdirip servis edin.

Tahin olmadan humus olur mu?​

Neyse ki tahin olmadan humus yapmak tamamen mümkündür. Bir yiyecek işlemcisinde , tüm malzemeleri pürüzsüz ve kaygan hale gelene kadar karıştırın. Ardından afiyetle yiyin. Emin olun tahin olmadan da humusu seveceksiniz.
Humus dolapta ne kadar dayanır?
Kısacası uğraştığınıza değiyor. Humus, muhammara gibi ekmeğe sürüp yemelik harika bir meze. Limon, tuz ve sarımsak içerdiği için buzdolabında uzun süre (2 haftaya kadar yaklaşık olarak) saklayabilirsiniz, hava almayacak bir kabın içinde.

Humus ısıtılır mı?​

Humus nasıl ısıtılır?​

Humusu fırına dayanıklı (fırında önceden ısıttığınız) servis tabağına aldıktan sonra zeytinyağı, pul biber ve ayırdığınız nohutlarla süsleyin. Sıcak fırında tahin eriyip yumuşak bir kıvam alana kadar (5-10 dakika)
Humus ısıtılır mi?
 
Geri
Üst