AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hul

zeberus

Yeni Üye
1719 Sevbân (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular fakat:

Ciddi bir sebep olmadan, kocasından hul' yoluyla boşanan kadın, cennetin kokusunu alamaz

Tirmizî,Talâk 11, (1186,1187); Ebû Dâvud, Talâk 18 (2226); Nesâî, Talâk 34, (6,168)

Ebû Dâvud'un bir rivayetinde şöyle denmiştir: Hangi bayan zevcesinden boşanma taleb ederseEbû Hüreyre'nin Nesâî'de gelen bir rivayetinde: Kocasından hul' suretiyle boşanan kadınlar (günahça) münâfıklar gibidirbuyurulmuştur

1720 İbnu Abbâs (radıyallâhu anh) anlatıyor: Sâbit İbnu Kays İbni Şemmâs (radıyallâhu anh)'ın hanımı Hz Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e gelerek:

Ben Sâbit'i ahlâk ve diyanetinden nedeniyle itab etmiyorum Oysa İslâm'da küfre düşmekten korkuyorum bu sözüyle dehşet ettiğini söylemek istedidedi Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm):

(Mehir olarak aldığın) bahçesini iade eder misin?diye sordu Bayan:

Evet!deyince, Sâbit'e:

Bahçeyi al ve onu boş yere!dedi

Buhârî, Talak 12; Nesâî, Talâk 34, (6,169); İbnu Mâce, Talak 22, (2056)

1721 Nâfi, Safiyye (radıyallâhu anhâ)'nin bir azadlısından söylenti etmiştir: Safıyye, kendine ait ne varsa hepsini tahsis etmek karşılığında kocasından ayrılmıştır da İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) bunu yadırgamamıştır

Muvatta, Talak 32, (2, 565) *

Geri