Hukumlulere ozel izni kim verir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
129.429
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hükümlülere özel izni kim verir?​

Madde 96- (1) Ceza infaz kurumlarında hükümlülük sürelerinin en az altı ayını kesintisiz geçirmiş ve koşullu salıverilmelerine bir ay kalmış hükümlülere olağan yaşantılarına döndüklerinde uyum sorunu ile karşılaşmamaları ve iş bulma olanakları sağlanmak üzere kurum en üst amirinin önerisi ve Cumhuriyet Başsavcılığının …

Açık ceza evinde cep telefonu serbest mi?​

Açık cezaevlerinde duvara sabitlenmiş bir cep telefonu kiralayabilirsiniz, bu nedenle yalnızca hücrenizde kullanılabilir. Ayrıca, mahkûmlar için mevcut olan telefonları da kullanabilirsiniz. Kapalı cezaevlerinde ve tutukevlerinde sadece özel bir izin almışsanız telefon görüşmesi yapabilirsiniz.
Insanlar neden hapse girer?
birbiriyle ilişkili üç amaç güder. birincisi, suçu işleyen kişiyi cezalandırmaktır. ikincisi, suçluyu bir daha suç işlemekten caydırmaktır. üçüncüsü ise, suç işlemeye eğilimli kişiyi topluma uyumlu hale getirmeye çalışmaktır.
Hükümlüler hangi şartlarda başka cezaevine gönderilir?
Hükümlü, sağlık nedenleriyle bulunduğu kurumda kalmasının uygun olmadığı, kurum hekiminin önerisi ve en üst amirinin isteği üzerine alınacak sağlık kurulu raporuyla belirlendiği takdirde, başka kurumlara nakledilebilir. Nakillerde alınacak tedbirler de CGTİHK’da düzenlenmiştir.

Tutuklunun çalışma hakkı var mıdır?​

5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’a göre hükümlünün çalışması bir yükümlülüktür. Tutukluların çalışması ise Madde 114/1’de ele alınmıştır: “Tutuklulardan çalışmaları istenebilir; ancak, buna mecbur tutulamazlar.” Yani tutuklular ve meslek sahibi hükümlüler çalışmaya zorlanamazlar.

Mahkum istediği zaman telefonla konuşabilir mi?​

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlüler, idare ve gözlem kurulunun uygun gördüğü hâllerde ve on beş günde bir olmak üzere eşi, altsoy ve üstsoyu, kardeşleri ve vasisi ile on dakikayı geçmemek üzere sadece sesli görüşebilir. Telefonla görüşme ücreti, görüşmeyi yapan hükümlü tarafından karşılanır.
 
Geri
Üst