Hukumluler hangi hallerde izinli olarak kurum disina cikabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
226.257
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hükümlüler hangi hallerde izinli olarak kurum dışına çıkabilir?​

Madde 92- (1) Hükümlü; izin, hastaneye, Cumhuriyet Başsavcılığına veya duruşmaya sevk, eğitim, öğretim, işyurdu, cezanın ertelenmesi, salıverilme, nakil, deprem, sel gibi doğal afet ve yangın hâlleri dışında ve yetkili makamca verilmiş yazılı bir emir olmadıkça kapalı kurumun dışına çıkarılamaz. (Ek cümle: 15/8/2016- …

Cezaevindeki mahkum Cenazeye gidebilir mi?​

Tutuklu ve hükümlünün, cenazeye katılması için cezaevi yönetiminin cumhuriyet savcısına öneride bulunması gerekecek. Tutuklu ve hükümlüler; birinci ve ikinci derece kan bağı olan yakınlarının cenazesine cezaevi amirinin önerisi, cumhuriyet savcısının onayıyla katılabilecek ve iki gün izinli sayılacak.
Hükümlü sigortalı olabilir mi?
Buna göre, ceza infaz kurumları ile tutukevleri bünyesinde oluşturulan tesis, atölye ve benzeri ünitelerde çalıştırılan hükümlü ve tutuklular, iş kazası, meslek hastalığı ve analık sigortası kolları bakımından sigortalı sayılmakta ve bunlar 4/a sigortalısı kabul edilmektedirler.
Hükümlü izinleri nelerdir?
5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda, hükümlülerin yararlanabileceği üç ayrı izin türü, “mazeret izni”, “özel izin” ve “iş arama izni” başlıkları altında ve Kanunun Yedinci Bölümünde ayrı ayrı düzenlenmiştir.

Hukumlulere ozel izin kim verir?​

Hastalık veya doğal afet gibi zorunlu hâllerde bu izinler birleştirilerek de kullandırılabilir. Haklarında özel izin kullanılmasına karar verilen hükümlülere kurumdan ayrılmadan önce kurum idaresince “izin belgesi” düzenlenerek verilir. Bu belge, hükümlünün iznini geçireceği yer Cumhuriyet başsavcılığınca onaylanır.

Hükümlüye özel izni kim verir?​

Cezaevinde geçen süreler borçlanılabilir mi?
12 Eylül’de sıkıyönetim mahkemelerince tutuklanan ve daha sonra suçsuz olduğu anlaşılarak beraat edenlerin, gözaltında ve tutuklulukta geçen süreleri borçlanılabiliyor. Bunun dışındaki cezaevinde yatılan sürelerin SGK Borçlanması mümkün değil.
 
Geri
Üst