AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hukumlu kimleri ziyaretci olarak kabul edebilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hükümlü kimleri ziyaretçi olarak kabul edebilir?​

Madde 14 — Hükümlü ve tutuklular, anne, baba, eş, çocuk ve torunlarıyla ayda bir gün açık görüş yapabilir. Görüş günleri kurumca belirlenir. Kınama cezası dışında disiplin cezası almış ve bu cezası kaldırılmamış hükümlü ve tutuklular açık görüşten faydalanamaz.

E görüş nasıl giriş yapılır?​

E görüş nasıl giriş yapılır?
E-GÖRÜŞ İÇİN HÜKÜMLÜ YAKINLARININ DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR
- Mobil cihazlardan ‘E-Görüş’ uygulaması Google Play yada İphone Store vasıtasıyla indirilir.
- Mobil uygulama yüklenip açıldıktan sonra, uygulamanın istediği erişim izinlerini ve KVKK metni ‘Onayla’ butonuna tıklanarak işleme devam edilir.

Bir kişinin hangi cezaevinde olduğunu nasıl öğrenebilirim?​

Bir kişinin hangi cezaevinde olduğunu nasıl öğrenebilirim?
– Yakınınızın kalmakta olduğu ceza infaz kurumunu telefonla arayarak öğrenebilirsiniz. Bunun dışında internette sayfası olan ceza infaz kurumlarının sayfalarından da yakınınızın ziyaret gün ve saatlerini öğrenebilirsiniz.

Cezaevindeki mahkum nasil ziyaret edilir?​

Madde 36 — Hasta hükümlü ve tutuklular, kurum tabibinin uygun görmesi halinde, görevli infaz ve koruma memuru nezaretinde, kurumun hastane veya revirinde ziyaret edilebilir.

E görüş uygulaması nasıl açılır?​

E görüş uygulaması nasıl açılır?
Hükümlü ve tutuklu yakınlarının görüntülü görüşme yapabilmesi için sisteme kayıtlı telefonlarının bulunduğu mobil cihazlardan Android ve IOS internet mağazalarında bulunan ”E-Görüş Mobil Uygulaması”nı indirerek kurulum yapmaları gerekmektedir.

Cezaevinden izinli nasıl çıkılır?​

Cezaevinden izinli nasıl çıkılır?
Haklarında özel izin kullanılmasına karar verilen hükümlülere kurumdan ayrılmadan önce kurum idaresince “izin belgesi” düzenlenerek verilir. Bu belge, hükümlünün iznini geçireceği yer Cumhuriyet başsavcılığınca onaylanır. Hükümlülerin özel izin kullanmasında iç ve dış güvenlik görevlilerinin gözetimi aranmaz.
Tutuklu kişi nasıl vekalet verir?​
Tutuklu kişi tek başına vekalet verebilir. Bunun için herhangi bir yerden ya da kişiden izin almaya gerek yoktur. Uygulamada tutuklu cezaevi idaresine dilekçe vererek ya da vekalet vermek istediğini belirtir. Noterler haftanın belirli günleri cezaevine giderek hazırlanan vekalet örneğini imzalatmaktadır.

Cezaevi görüşüne kaç kişi girebilir 2021?​

Cezaevi görüşüne kaç kişi girebilir 2021?
Tutuklu / Hükümlü cezaevine girdikten sonra 60 gün içerisinde bildirdiği üç kişi ile kapalı ve açık görüş haftalarında görüş yapma hakkına sahiptir.istek yaptığı üç kişi için doldurulan formu eksiksiz bir şekilde teslim etmesi gerekmektedir aksi takdirde formdaki isim yanlışlıklarından dolayı bildirdiği kişiler ile …

Görüş için savcılık izni nasıl alınır?​

Görüş için savcılık izni nasıl alınır?
Savcılık yeni tutuklanma durumunda 1. Derece yakınına görüş izni verebiliyor. Bunun için adliyeye saat 10.00 dan önce gitmek gerekmekte. Eğer savcılık tarafından izin verilmezse cezaevi aranarak görüş gününün hangi gün olduğunu telefonla öğrenebilirsiniz.

Cezaevine görüş için aşı zorunlu mu?​

Açık görüşe gelen 12 yaş ve üzeri ziyaretçilerin görüşebilmesi için aşı şemasını tamamlamış veya son 180 gün içerisinde geçirilmiş COVID-19 hastalığı olması, bu özelliklere sahip olmayan 12 yaş üzeri ziyaretçilerin son 48 saat içerisinde sağlık kurumundan alınmış negatif PCR test sonucu istenilecektir.
 
Cezaevinde hükümlü ve tutukluların ziyaretçi olarak kabul edebileceği kişiler belirli kısıtlamalara tabidir. Anne, baba, eş, çocuk ve torunları ile hükümlü ve tutuklular ayda bir gün açık görüş yapabilirler. Ancak disiplin cezası almış ve bu cezası kaldırılmamış hükümlü ve tutuklular açık görüşten faydalanamazlar. Görüş günleri de kurum tarafından belirlenmektedir.

Cezaevindeki mahkumları ziyaret etmek isteyenlerin öncelikle ilgili ceza infaz kurumunu telefonla arayarak bilgi alabilecekleri gibi, kurumların internet sitelerinde de ziyaret gün ve saatlerini öğrenebilirler.

Hasta hükümlü ve tutukluların ziyaret edilmesi durumunda, kurum tabibinin uygun görmesi halinde, görevli infaz ve koruma memuru nezaretinde, kurumun hastane veya revirinde ziyaret gerçekleşebilir.

E-görüş uygulamasını kullanarak hükümlü veya tutuklularla görüntülü görüşme yapmak isteyenler, mobil cihazlarından E-Görüş uygulamasını indirerek kurulum yapmalıdırlar. Uygulamayı kurduktan sonra sisteme kayıtlı telefonlarının bulunduğu mobil cihazlar üzerinden görüşmeyi gerçekleştirebilirler.

Hükümlülerin özel izin alarak cezaevinden çıkmaları gerektiğinde, kurum idaresi tarafından izin belgesi düzenlenerek verilir. Bu belge, hükümlünün izin geçireceği yerin Cumhuriyet başsavcılığı tarafından onaylanmasının ardından hükümlü cezaevinden ayrılabilir.

Tutuklu kişiler vekalet vermek isterlerse, cezaevi idaresine dilekçe vererek ya da noterler aracılığıyla vekaletname düzenleyerek vekalet verebilirler.

2021 yılında tutuklu veya hükümlüler cezaevine girdikten sonra 60 gün içerisinde belirttikleri üç kişi ile kapalı ve açık görüş yapma hakkına sahip olurlar. Bu kişileri bildirmek için doldurulan formun eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi gerekmektedir.

Görüş için savcılık izni almak isteyenler, adliyeye giderek saat 10.00'a kadar başvuruda bulunarak 1. derece yakınına görüş izni talep edebilirler. Eğer savcılık izin vermezse, cezaevini arayarak görüş günü hakkında bilgi alınabilir.

Açık görüşe gelen 12 yaş ve üzeri ziyaretçilerden aşı olmuş veya son 180 gün içinde COVID-19 geçirmiş olmaları istenmektedir. Bu koşulları sağlamayan ziyaretçilerden ise son 48 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucu istenebilir.
 
Geri
Üst