Hukuktan mezun olduktan sonra ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.395
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hukuktan mezun olduktan sonra ne yapılır?​

Hukuk bölümü öğrencileri mezun olduktan sonra avukat unvanına sahip olur ancak hakim ve savcılık yapmaları için gerekli sınavlarda başarılı olmaları istenmektedir. Mezun bireyler meslek hayatları içerisinde adli hakimlik, savcılık, kaymakamlık, sayıştay denetçiliği, idari hakimlik ve daha birçok görevleri bulunabilir.

Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra hemen savcı olunur mu?​

Hukuk Fakültesinden başarıyla mezun olduktan sonra avukat olarak çalışmaya başlanabilir. Ancak hakim veya savcı olma yetkisine hemen sahip olunmaz. Savcı olma yetkisini almak için Hukuk Fakültesinden sonra yine ÖSYM’nin düzenlediği hakim ve savcılık sınavına katılmanız gerekir.
Avukatlık stajı yapmadan savcı olunur mu?
Hakim olmak için avukatlık stajını yapmış olma zorunluluğu yok ama uygulamada, hukuk fakültesi mezunları, hakimlik sınavına girecekse bile, avukatlık stajını yapıyorlar, hakim olamazsam avukat olayım bari diyorlar, zaten stajda da pek kasmıyorlar stajerleri bu yüzden hem staj yapıp hem de sınava hazırlanmak mümkün.
Hukukta kpss var mı?
KPSS – A her yıl yapılmakta olan, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İİBF ve diğer lisans mezunu adayların katıldığı sınavlardır, bu sınav sonucu yaklaşık 55 değişik puan hesaplaması ile belirlenen puanlar Kurumların tespit edeceği ve ilanlarında belirttiği kadrolara uygun sınavlarda kullanılacaktır.

Savcılık kaç yıl?​

Savcı Olmak İçin Gerekenler Bir kişinin cumhuriyet savcısı olabilmesi için üniversitelerin 4 yıllık Hukuk Fakültesini tamamlaması gerekir. Adalet Bakanlığı ve ÖSYM’nin ortaklaşa düzenlediği sınavda başarılı olan hukuk mezunları, stajyer savcı olarak çalıştıktan sonra asli görevli olarak atanır.

Hukuk savcı nasıl olunur?​

Savcı olabilmek için kişinin Hukuk Fakültesinden mezun olması gerekir. Aynı zamanda bu kişinin fakülteden mezun olduktan sonra Adli Yargı sınavına girmesi gerekir. Adli Yargı sınavında ise toplam 100 soru yer alır. Hukuki Alan bilgisi ve 40 soruluk da genel kültür soruları bulunur.
Avukatlık stajı yapmadan avukat olunur mu?
Avukatlık Kanunu madde 3’te sayılan avukatlığa kabul şartlarından biri de (c fıkrasında sayılan) avukatlık stajını tamamlayarak staj bitim belgesi almış bulunmaktır.
Savcı stajda ne yapar?
Dairelerdeki stajda, adaylar dosyaların hazırlanmasında tetkik hâkimi ile birlikte çalışırlar. Dosyanın kurula sunulmasında yardımcı olurlar. Kurulca verilecek karar doğrultusunda karar taslağının yazılmasına katılırlar. Dairelerin kurul hâlindeki çalışmalarını ve duruşmalarını izlerler.
 
Geri
Üst