AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hukuk okuyanlar hangi kitaplari okumali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hukuk okuyanlar hangi kitapları okumalı?​

Hukukçuların Okuması Gereken 10 Kitap
- Suç ve Ceza – Dostoyevski.
- Diriliş – Tolstoy.
- Dava – Franz Kafka.
- Suçlar ve Cezalar Hakkında – Cesare Beccaria.
- Bülbülü Öldürmek – Harper Lee.
- Bir Ceza Avukatından Gerçek Hikayeler – SUÇ 2 – Ferdinand von Schirach.
- Roma Hukuk Güncelliği – Michel Villey.
- Baba ve Piç – Elif Şafak.

Hukuk kazanmak için hangi kitaplar okunmalı?​

Hukukçuların okuması gereken 10 kitap
- Suç ve Ceza – Dostoyevski.
- Diriliş – Tolstoy.
- Dava – Franz Kafka.
- Suçlar ve Cezalar Hakkında – Cesare Beccaria.
- Bülbülü Öldürmek – Harper Lee.
- Bir Ceza Avukatından Gerçek Hikayeler – SUÇ 2 – Ferdinand von Schirach.
- Roma Hukuk Güncelliği – Michel Villey.
- Baba ve Piç – Elif Şafak.

Hukuk okumak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?​

Hukuk okumak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?
İlk olarak güzel bir diksiyona,alanınızla alakalı iyi bir hukuk bilgisine ve öz güvene sahip olmanız gerekir. Güncel hukuki gelişmeleri yakından takip etmeli,her bakımdan eksiksiz olmalısınız. İyi bir muhakeme yeteneği hukukun olmazsa olmazıdır.

Hukuk için ezber gerekir mi?​

Fakat bu demek değildir ki hukuk bölümü sadece ezbere dayanan bir bölümdür. Kesinlikle değil. Sanılanın aksine kanun maddelerini ezberlemiyoruz. Derslerde Kanun maddesinin içeriği, nasil kullanıldığı öğretiliyor.

Iyi bir avukat olmak için ne yapmalı?​

Araştırma yapmayı sevmelisiniz.
- İş Yerinin İmajına Önem Verin. İş yerinizi güzel ve temiz tutun.
- Ücret Konusunda Net Olmaya Özen Gösterin. Ücret konusunda her zaman açık ve net olun.
- İletişim Yönünüz Her Zaman Güçlü Olsun. İletişim yetenekleriniz yüksek olmalıdır.
- Azimli ve Mücadeleci Olmayı Bilmelisiniz.

Avukat olmak için hangi bölümü seçmeliyim?​

Avukat olmak için hangi bölümü seçmeliyim?
Avukat olabilmeniz için öncelikle 4 yıllık hukuk fakültesi bitirmeniz gerekmekte, bunun yanında 6 ayda bir avukatlık veya hukuk bürosunda stajyer olarak çalışmanız lazım. Kısacası üniversite olarak hukuk fakültesini tercih etmeniz yeterlidir okuduğunuz lisenin önemi yoktur.

Avukat hangi özelliğe sahiptir?​

Gerekli nitelikleri biraz daha somutlaştıracak olursak ; Sözel ve akademik dil yeteneğine sahip olmalı, olaylar arasında ilişki kurabilmeli, sorumluluk almalı, vicdan sahibi olmalı, kuvvetli bir belleğe sahip olmalı, araştırmayı sevmeli, tarafsız olmalıdır.

Avukat olmak için neler ezberlenir?​

Avukat olabilmek için öncelikle sözel ve hitabet yeteneğinin olması gerekiyor. Bol bol ceza, medeni, hukuk kanunları, yönetmeliklerle muhatap olacağı için ezberinin de kuvvetli olması gerekiyor. Bu yeteneklere sahip ve avukat olma arzusundaysanız öncelikle liseyi bitirmeniz gerekiyor.
 
Hukuk okuyanlar için önerilen kitap listesine baktığımızda, edebi eserlerin yanı sıra hukukun temel kavramlarını ve felsefesini anlatan kitapların da yer aldığını görebiliriz. Özellikle "Suç ve Ceza" gibi Dostoyevski'nin eseri, hukukun suç ve ceza konularını edebi bir dille işleyerek farklı bir perspektif sunmaktadır. Aynı şekilde "Dava" adlı eser de Franz Kafka'nın kurgusal dünyasında hukuk ve adalet konularına farklı bir bakış açısı getirmektedir.

Hukuk okumanın belirli özellikleri gerektirdiğini belirten bilgilere geçecek olursak, hukuka olan ilginin yanı sıra iyi bir diksiyon, alanınızla ilgili derin bir hukuk bilgisi, özgüven ve iyi bir muhakeme yeteneği önem taşımaktadır. Bununla birlikte güncel hukuki gelişmeleri takip etmek, eksiksiz bir şekilde bilgi sahibi olmak da oldukça önemlidir.

Hukuk eğitiminde ezberlemenin gerekip gerekmediği konusu da açıklığa kavuşturulmuş. Hukuk eğitimi sırasında sadece kanun maddelerini ezberleme üzerine değil, kanun maddelerinin içeriği ve nasıl uygulanacakları üzerine odaklanıldığı belirtilmiş. Bu da hukukun sadece ezber üzerine olmadığını göstermektedir.

Bir avukat olabilmek için önerilen nitelikler arasında araştırma yapmayı seven olmak, iş yerinin imajına önem vermek, ücret konusunda net olmaya özen göstermek, iletişim yeteneklerinin güçlü olması, azim ve mücadele ruhuna sahip olmak gibi özellikler sıralanmış. Yani iyi bir avukat olmanın sadece hukuk bilgisine dayalı olmadığı, aynı zamanda iletişim becerileri gibi diğer yetkinliklerin de önemli olduğu vurgulanmış.

Avukat olmak için hangi bölümü seçmek gerektiği sorusuna verilen cevap ise açık. Avukat olabilmek için hukuk fakültesinden mezun olmak ve stajyerlik yapmak gerektiği belirtilmiş. Bu nedenle, lisenin hukuk fakültesi tercihinde önemli olmadığı, asıl önemli olanın hukuk fakültesini bitirmek olduğu ifade edilmiş.

Son olarak avukatın sahip olması gereken özellikler ve ezberlenecek şeyler hakkında da bilgiler verilmiş. Avukatlardan beklenen nitelikler arasında sözel ve akademik dil yeteneğine sahip olmak, ilişki kurabilme yeteneği, sorumluluk alma, vicdan sahibi olma, araştırmayı sevme, tarafsızlık gibi özellikler sıralanmış. Ayrıca, avukat olabilmek için sözel yeteneğin yanı sıra ceza, medeni ve hukuk kanunları hakkında çok şeyi ezberlemek gerektiği vurgulanmış. Bu yetenek ve özelliklere sahip olan kişilerin avukatlık mesleğini seçebileceği belirtilmiş.
 
Geri
Üst