AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hukuk Ogretim Gorevlisi avukatlik yapabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Hukuk Öğretim Görevlisi avukatlık yapabilir mi?​

Bu hüküm göre, öğretim üyelerinden hukuk alanında profesör ve doçentlik yapanların serbest olarak avukatlık yapmaları mümkündür. Ancak, bunlar dışındaki öğretim elemanlarının avukatlık yapmaları mümkün değildir.

Etem Saba Özmen nereli?​

doğru yazılışı etem saba özmen olan gayrimenkul hukuku konusunda uzman, aydın’lı borçlar hukuku profesörü.

Prof Saba Özmen Kimdir?​

Prof Saba Özmen Kimdir?
Halen Maltepe Üniversitesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı olarak görevini sürdüren Prof. Dr. Etem Saba Özmen iki dönem Emlak Bankası ve Toplu Konuttan Sorumlu Devlet Bakanı Danışmanlığı; Emlak Menkul Değerler Genel Müdürlüğü, TOKYAD’da (Toplu Konut Yapımcıları Derneği) hukuk müşavirliği görevlerinde bulunmuştur.

Öğretim Görevlisi Avukat olabilir mi?​

Öğretim Görevlisi Avukat olabilir mi?
Kamu kurum ve kuruluşlarında en az 3 yıl kıdemi olan memurlar görev süreleri içerisinde avukatlık stajı yapabilecekler. Yine eskiden üniversitelerin sadece profesör veya doçent olarak görev yapanlara ilişkin sınırlama kaldırılarak bütün öğretim görevlilerinin avukatlık yapmalarına imkân sağlanacak.

Hakan Pekcanıtez kim?​

1956 yılında Erciş’te doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1978 yılında mezun olduktan sonra, 30.5.1979 tarihinde Ege Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Medenî Usûl ve İcra-İflâs Hukuku kürsüsünde asistan olarak göreve başladı.

Öğretim Görevlisi hukuk bürosu açabilir mi?​

Bu hükümler çerçevesinde esnaf veya tacir sayılmayı gerektirecek bir ticari faaliyette bulunmanız yasaktır. Dolayısıyla Serbest Avukatlık bürosu açarak Avukatlık yapamazsınız. Ancak, ders saati ücreti karşılığında öğretim görevlisi olarak çalışmanız halinde bu durum Avukatlık yapmanıza engel değildir.

Avukatlar üniversitede ders verebilir mi?​

Avukatlar üniversitede ders verebilir mi?
Ücret karşılığında yapılması halinde, meslekle bağdaşmayan iş kapsamına girer. Birçok tanınmış avukat, özel üniversitelerde yüksek lisans dersi vermektedir.

Hakan Pekcanıtez hangi okulda?​

Hakan Pekcanıtez hangi okulda?
Dr. Pekcanıtez, 16.8.2004 tarihinden itibaren Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalına naklen atandı. Halen aynı üniversitede çalışmalarını sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Prof Dr Murat Atalı kimdir?​

PROF.DR. Murat Atalı 8 Şubat 1970 tarihinde Sürmene’de doğmuştur. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlamıştır. Avukatlık stajını 1991 yılında Ankara Barosu’nda, Yüksek lisansını 1993 yılında Selçuk Üniversitesi’nde, doktorasını ise 2001 yılında Almanya’da (Regensburg Üniversitesi) yapmıştır.

Hukuk öğretim görevlilerinin avukatlık yapabilip yapamayacağına dair detaylı bilgiler verilmiş. Öğretim üyelerinden hukuk alanında profesör ve doçentlik yapanların serbest avukatlık yapabileceği belirtilmiş. Ancak, diğer öğretim elemanlarının avukatlık yapmalarının mümkün olmadığı belirtilmiş. Bu kurala uygun olarak, öğretim görevlileri avukatlık stajı yapabilir veya avukatlık yapabilirler.

Ayrıca, öğretim görevlilerinin hukuk bürosu açarak serbest avukatlık yapmalarının yasak olduğu, ancak üniversitede ders verirken ek gelir elde etmek amacıyla ders saati ücreti karşılığında çalışmalarının engel teşkil etmediği ifade edilmiş.

Yine, avukatların üniversitelerde ders verebilecekleri ancak bu durumun meslekleriyle bağdaşmayan iş kapsamına girebileceği belirtilmiş. Bu çerçevede birçok tanınmış avukatın özel üniversitelerde yüksek lisans dersleri verdiği ifade edilmiş.

Özetle, hukuk öğretim görevlilerinin avukatlık yapabilme durumlarına ilişkin detaylı bilgiler ve örnekler verilmiş.

Geri