Hukuk kurallarinin temel nitelikleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.706
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hukuk kurallarının temel nitelikleri nelerdir?​

Hukuk kurallarının temel nitelikleri şu şekilde sıralanabilir;
Hukuk kuralları ile toplumu düzenleyen diğer kurallar arasındaki en önemli fark nedir?
Hukuk kuralları toplum hayatında kişilerin birbirleriyle ve toplumla olan ilişkilerini düzenleyen ve uyulması kamu gücüyle yani maddi yaptırımla desteklenmiş sosyal kurallardır. Hukuk kurallarının diğer sosyal düzen kurallarından farkı, bu kuralların devletin zorlayıcı gücüyle desteklenmiş olmasıdır.
Görgü kurallarının yaptırım gücü nedir?
Görgü kuralları ile hukuk kuraları bazı noktalarda birbirlerinden ayrılmaktadır:Görgü kurallarına uymamanın yaptırımı, toplum tarafından kınanma olup, devlet tarafından desteklenen bir yönü yoktur. Genel görgü kurallarına uyulmaması hukuka aykırılık oluşturmaz.

Görgü kurallarının yaptırımı nelerdir?​

Görgü Kuralları Yaptırımı Nedir? Bu kurallara uymamanın hukuki bir yaptırımı yoktur. Uygunsuz davranışlarda bulunan kişiler toplum içerisinde dışlanır ve değer göremez. Dolayısıyla gerekli yaptırımlar toplumun kendisi tarafından uygulanır.
Görgü kurallarının yaptırımı maddi mi?
2.Görgü kuralları yazılı olmayan kurallardır. Görgü kurallarına aykırı davranışın yaptırımı kişinin, görgüsüz, kaba, nezaketsiz vs. olarak nitelendirilmesiyle oluşan sosyal baskıdır. Hukuk kuralları devlet gücüyle desteklenen maddi yaptırım içerirler.
Ahlak kuralları ve hukuk kuralları arasındaki farklar nelerdir?
– Hukuk kuralları ülkenin bütününü kapsar, ahlak kuralları ise bireyi kapsar. – Hukuk kuralları yazılı kurallardır, ahlak kuralları ise yazılı olmayan kurallardır.
“iyi ahlak için iyi yasalar gereklidir. Yasalar da iyi ahlak olmadan korunamaz.” Hukuk ve ahlak arasındaki benzerlik ve yakın ilişkiden önce ikisi arasındaki farklılığı ortaya koymak gereklidir. Hukukun amacı adaleti gerçekleştirmektir.
 
Geri
Üst