- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra ne olur?
Hukuk bölümü öğrencileri mezun olduktan sonra avukat unvanına sahip olur ancak hakim ve savcılık yapmaları için gerekli sınavlarda başarılı olmaları istenmektedir. Mezun bireyler meslek hayatları içerisinde adli hakimlik, savcılık, kaymakamlık, sayıştay denetçiliği, idari hakimlik ve daha birçok görevleri bulunabilir.Makedonya hukuk diploması Türkiye’de geçerli mi?
Mit Üniversitesi Makedonya’da ABD Lisanslı diploma veren tek özel üniversitedir. Bologna süreci kapsamında Hukuk Fakültesi’nden mezun olan öğrenciler Türkiye’de denklik alır.Hukuk fakültesi eğitim süresi kaç yıl?
Hukuk fakültelerinde eğitim ise dört yıldır, hem zorunlu hem de seçmeli derslerin yer aldığı bu fakülteyi kazanmak için YKS yani Yükseköğrenim Kurumları Sınavı kazanılmalıdır.
Hukuk fakültesi bittikten sonra savcı nasıl olunur?
Savcı olabilmek için kişinin Hukuk Fakültesinden mezun olması gerekir. Aynı zamanda bu kişinin fakülteden mezun olduktan sonra Adli Yargı sınavına girmesi gerekir. Adli Yargı sınavında ise toplam 100 soru yer alır. Hukuki Alan bilgisi ve 40 soruluk da genel kültür soruları bulunur.
Makedonya üniversite diploması Türkiyede geçerli mi?
YÖK denklik belgesine sahip olan Makedonya üniversiteleri size mezun olduğunuzda hem ülkemizde, hem de pek çok ülkede geçerli diploma verecektir.Makedonya’da hukuk okunur mu?
Makedonya Hukuk Fakültesi okumanın tek şartı liseden mezun olmanızdır. Ayrıca Adalet Yüksekokulu mezunu iseniz fakültenin üçüncü sınıfından DGS koşulu aranmaksızın hukuk okuyabilirsiniz. Ülkemizdeki üniversite sınavına giriş şartı olmadan Makedonya Hukuk Fakültesi başvurunuzu yapabilirsiniz.2021 hukuk fakültesi kaç yıl?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım Toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, “Hukuk fakültelerinde öğrenim süresini 5 yıla çıkarıyoruz.