AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hukuk fakultesi kac yil suruyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hukuk fakültesi kaç yıl sürüyor?​

Hukuk bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir. 4 yıllık eğitimlerini tamamlamış öğrencilerin yapmaları gereken 1 yıllık stajları bulunmaktadır.

Hukuk Fakültesi barajı ne zaman geldi?​

YÖK Genel Kurulu geçen şubat ayında aldığı bir kararla hukuk fakültelerine girişteki 125 bin başarı sıralamasını 2022’den itibaren 100 bine çekmişti. Hukuk programlarını hedefleyen adaylar, 2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile 100 bine girmek zorunda.
Hukuk kaç binden alıyor 2022?
Hukuk Fakültesi bölümünü tercih listesine eklemek için YKS sınavında Eşit Ağırlık (EA) puan türünde en az 125 bininci (125.000) başarı sırasında olma şartı vardır.

Hukuk için kaç binde?​

HUKUK FAKÜLTESİ TABAN PUANLARI Hukuk programlarına yerleştirme işlemlerinde EA puan türünde En düşük 125 bininci (125.000) olmak gerekiyor.

Hukuk başarı sırası kaç bin?​

YÖK’ ün aldığı son kararla Eczacılık ve Diş Hekimliği bölümlerine de başarı sıralaması sınırı getirildi. karara göre Diş Hekimliği için 80 bin Eczacılık içinse 100 bin olarak başarı sıralaması sınırı düzenlendi. Ayrıca Hukuk fakülteleri için 190 bin olan sınır 125 bine çekildi.
Hukuk barajı kalkti mi?
Buna göre, baraj puanı uygulaması kaldırılırdı. ÜNİVERSİTE BARAJ PUANI KALKTI MI? YÖK’ten yapılan açıklamada şöyle denildi: * 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulaması kaldırılmıştır.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Hukuk Fakültelerine girişte aranılan başarı sıralaması şartının 125 binden 100 bine yükseltilmesini kararlaştırdı. Hukuk fakültelerine yerleşebilmek için bu şart, 2018/2019 eğitim öğretim yılında 190 bin iken; 2019/2020 eğitim öğretim yılında 125 bin olarak uygulanmıştır.

Geri