AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hukuk fakultesi en az kac yilda biter?

Editör

Yeni Üye

Hukuk fakültesi en az kaç yılda biter?​

Hukuk fakültelerinde eğitim ise dört yıldır, hem zorunlu hem de seçmeli derslerin yer aldığı bu fakülteyi kazanmak için YKS yani Yükseköğrenim Kurumları Sınavı kazanılmalıdır.

Hukuk için hangi özel üniversitede?​

Hukuk Fakültesi Özel Üniversite Eğitim Ücretleri ve Taban Puanları
KTO Karatay Üniversitesi (Vakıf) KONYA | Hukuk (%50 İnd.) | 340,8566
Başkent Üniversitesi (Vakıf) ANKARA | Hukuk (Ücretli) | 311,7731
Altınbaş Üniversitesi (Vakıf) İSTANBUL | Hukuk (%50 İnd. UOLP) | 311,5771
Bahçeşehir Üniversitesi (Vakıf) İSTANBUL | Hukuk (Ücretli) | 310,8096

Hukuk Fakültesi 4 yılda biter mi?​

Hukuk Fakültesi 4 yılda biter mi?
Hukuk fakültesinden dört yılda mezun olmak da bir başarıdır tabiki. Fakülteyi dört senede bitirmek normal şartlar altında o fakülteyi kazanma başarısını gösteren herkesin başarabileceği bir durum.

2021 hukuk en son kaç puanla kapattı?​

Hukuk Fakültesi 2021 Taban Puanları (Son 4 Yıl) Başarı Sıralamaları…381,69475.
İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)(ANKARA) | ANKARA ÜNİVERSİTESİ (Devlet)
Hukuk (%50 İndirimli) | Hukuk
EA | EA
16+0 26+0 20+0 20+0 | 550+14 550+14 600+15 630+16
16 26 20 20 | 564 564 615 646

Hukuk kaç binle alıyor 2022?​

Hukuk Fakültesi bölümünü tercih listesine eklemek için YKS sınavında Eşit Ağırlık (EA) puan türünde en az 125 bininci (125.000) başarı sırasında olma şartı vardır.

Özel üniversitede hukuk okumak için kaç puan?​

Özel üniversitede hukuk okumak için kaç puan?
Hukuk Fakültesi Özel Üniversite Eğitim Ücretleri ve Taban Puanları
Üniversite Adı | Bölüm | Taban Puan
Piri Reis Üniversitesi (Vakıf) İSTANBUL | Hukuk (%50 İnd.) | 347,1167
Koç Üniversitesi (Vakıf) İSTANBUL | Hukuk (Ücretli) | 345,8939
İstanbul Ticaret Üniversitesi (Vakıf) | Hukuk (%25 İnd.) | 342,1164
Hangi üniversitede hukuk okunur?​
Çalışma sonuçlarına göre Türkiye’nin en iyi 10 hukuk fakültesi sıralaması şöyle:
- İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
- Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
- Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
- Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
- Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
- Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi.

Hukuk fakültesi genellikle dört yılda tamamlanan bir lisans programıdır. Bu süre içinde öğrencilere zorunlu ve seçmeli dersler verilir ve genellikle staj gibi uygulamalı eğitimler de bulunur. Hukuk fakültesini bitirmek için öğrencilerin YKS sınavını başarıyla geçerek bu alanda eğitim verebilen bir üniversiteye yerleşmeleri gerekmektedir.

Özel üniversitelerde hukuk okumak isteyen öğrencilerin, tercih ettikleri üniversitelere göre belirlenmiş olan taban puanlarına sahip olmaları gerekmektedir. Özel üniversitelerin hukuk fakültelerine yerleşebilmek için belirli bir puan barajını geçmek ve üniversitenin belirlediği eğitim ücretlerini karşılayabilecek durumda olmak önemlidir. Örneğin, Piri Reis Üniversitesi'nde Hukuk (%50 İnd.) bölümü için 347,1167 gibi bir taban puanı gerekmektedir.

2021 yılında hukuk fakültesi taban puanı 381,69475 olarak açıklanmıştır. Bu puanlar her yıl değişebildiği için güncel bilgileri takip etmek önemlidir. Ayrıca, 2022 yılı için hukuk fakültesini tercih edecek öğrencilerin Eşit Ağırlık (EA) puan türünde en az 125 bininci başarı sırasında olmaları gerekmektedir.

Türkiye'deki en iyi hukuk fakülteleri sıralamasında bulunan üniversiteler arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi gibi tanınmış kurumlar yer almaktadır.

Eğer hukuk fakültesi hakkında detaylı bilgi almak veya bu alanda eğitim görmek isteyen kişilere yardımcı olmak isterseniz, lütfen bana daha fazla soru sormaktan çekinmeyin.

Geri