- Konu Yazar
- #1
Hücrenin dışını saran Hücreyi dış etkilere karşı koruyan ve madde geçişini kontrol eden hücre yapısına ne denir?
Hücre zarı Hücrenin dış kısmında bulunan hücreye girecek maddeleri seçerek hücreye alan ve hücreyi dış etkilere koruyan yapıdır. Hücre içerisinde madde iletimini sağlayan organeldir. Lizozom Hücre içerisinde sindirim yapmakla görevlidir.Hücre fizyolojisini oluşturan yapılar nelerdir?
Bunlar mitokondri, endoplazmik retikulum, golgi aparatı, lizozom ve hücre çekirdeğidir.Hücreye madde giriş çıkışını kontrol eden organel nedir?
Hücreye madde giriş çıkışını kontrol eden organel nedir?Hücre zarının üzerinde por denilen delikler bulunur. Porlar hücrede madde giriş çıkışını sağlarlar.
Fagositoz anlamı nedir?
Fagositoz anlamı nedir?Fagositoz sözlük manasıyla Hücre yemesi demektir. Bir maddenin hücre içine alınması işlemidir. Sırasıyla; hücreye tutunma, hücre içine alınma, fagozom(fagositik koful) oluşumu ve sindirim kademelerinden oluşur. Hücre zarından geçemeyen büyük katı moleküllerin yalancı ayaklarla hücre içine alınmasıdır.
Hücreyi koruyan nedir?
3 A- Hücre Zarı: Hücreyi Dış Etkilere Karşı Korur. Esnek Bir Yapısı Vardır, Üzerinde Geçitler (Por) Bulunur. Porlar Aracılığı İle Madde Alışverişi Yapar, Seçici Geçirgendir. Her Maddeyi İçeri Almaz Veya Dışarı Çıkarmaz.Hücre zarı hücreyi korur mu?
Üzerinde madde alışverişini sağlayan porlar bulunur. Hücre zarı seçici geçirgendir. Hücreyi dıştan sarar ve dış etkilerden korur. Hücreye şekil verir.Fizyoloji nedir neyi inceler?
Fizyoloji nedir neyi inceler?Yunanca doğa anlamına gelen “physis” kelimesi ile, bilim anlamına gelen “logos” kelimesinin birleşmesi ile ortaya çıkmış olan fizyoloji terimi, moleküler düzeyden hücre, doku, organ, sistem ve organizma düzeylerine kadar fonksiyonu ve bu fonksiyonun altında yatan mekanizmaları araştırır.
Hangi organel madde taşınmasını sağlar?
Hangi organel madde taşınmasını sağlar?3- Endoplazmik Retikulum Endoplazmik retikulum hayvan ve bitki hücrelerinde yer alır. Hücre zarıyla çekirdek arasında, sitoplazmada ve hücre içinde madde taşınmasını sağlar. Aynı zamanda bazı maddelerin depolanmasını da gerçekleştirir.