- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
HTML form etiketleri nelerdir?
HTML’de Form Etiketleri.Hidden HTML ne demek?
Nesnenin henüz, artık veya uygun olmadığını belirtir. Tarayıcılar hidden özelliği tanımlanmış nesneleri göstermezler. Örneğin; bir formda giriş işlemi yapıldıktan sonra hidden özelliği tanımlanmış nesne veya nesneleri uygun hale getirip, tarayıcının tekrar yorumlamadan nesneleri göstermesi sağlanabilir.HTML formları nedir?
Html form etiketlerinin görevi, <form>form> etiketleri içinde bulunan html kontrolleri aracılığıyla kullanıcılardan toplanan bilgileri server’a göndermektir. Örneğin bir internet sitesindeki üyelik formunu doldurduğumuzda girdiğimiz bilgileri form nesnesi tarayıcıdan alıp server’a taşır.
HTML form name nedir?
Name özelliği form için bir isim tanımlar. Name özelliği form gönderildikten sonra form verilerine başvurmak için yada Javascript ile forma ulaşmak için kullanılır.HTML form method nedir?
Method özelliği form verileri gönderilirken hangi HTTP yönteminin kullanılacağını tanımlar. Form verileri URL değişkenleri olarak gönderilecekse (method=”get”), HTTP mesajı olarak gönderilecekse (method=”post”) kullanılır. – Form verilerini URL adresine isim/değer şeklinde ekler.Hidden Field nedir?
Giriş Denetim HiddenField , sunucuya yapılan gönderilerde kalıcı olması gereken bir değeri depolamak için kullanılır. Bir öğe olarak <input type= “hidden”/> işlenir. Normalde bir Web Forms sayfasının durumunu korumak için durum, oturum durumu ve tanımlama bilgilerini görüntüleme kullanılır.
CSS visibility Özelliği Ayrıca
Hiper Metin İşaretleme Dili (İngilizce Hypertext Markup Language, ks. HTML) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin işaretleme dilidir.
HTML input id nedir?
<input> etiketi kullanıcının veri girişi yapabileceği giriş alanı tanımlar. <input> etiketi <form> etiketi içerisinde kullanılır.
HTML Method post nedir?
Form metotları nedir?
Form metotları olarak 3 tane temel metot bulunmaktadır; Show, Hide ve Close. Show metodunda iki kullanım söz konusu, birisi Show() bir diğeri ShowDialog(). Arasındaki farkı şöyle açıklayabilirim. Show() kullandığımız da örneğin bir form açık ve show metotu ile ikinci bir formu açtırdım.ASP HiddenField nedir?
ASP.NET uygulamaya denetimin durumunun HiddenField değiştiğini bildirir. Bir alt denetim nesne koleksiyonundan Controls kaldırıldıktan sonra çağrılır Control . Belirtilen HtmlTextWriter nesneyi kullanarak Web sunucusu denetim içeriğini istemcinin tarayıcısına işler.