AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hristiyanlar oluleri ne yapiyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.329
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hristiyanlar ölüleri ne yapıyor?​

Hristiyan inancında da toprağa gömülme esas defin şekli olsa da cesedin krematoryumda yakılmasına günümüzde Ortodoks Kilisesi haricinde birçok mezhepte izin verilmektedir.

Hindu neden ölüleri yakarlar?​

Hindu geleneğinde ölü yakma, cenaze törenlerinin de en parçası. Hindular, ruhu bedenden ayırmak için bedenin yok edilmesi gerektiğine inanıyor. Hindistan’ın başkenti Delhi’de park gibi açık alanlarda derme çatma odun yığınları ateşe veriliyor, ölüler yakılıyor.
Ceset yakılırsa ne olur?​
Kremasyon fırını çalıştırılarak sıcaklığın önce 900 °C sonra 1200 °C yükselmesi sağlanır. Bu süreç sonunda sanıldığı gibi ceset kül haline gelmez geride toplam 2.5–3 kg ağırlığında kemik kırıkları kalır. Krematoryum modeline bağlı olarak yetişkin bir cesedin yakılması işlemi 80-120 dk. sürer.

Hindistanlılar ölüleri nasıl yakıyor?​

Hindistanlılar ölüleri nasıl yakıyor?
Ölü yakma töreninin ‘kutsal ateş’ ile gerçekleşmesi gerektiği için rahiplerden ateş satın alınıyor. Odunlar kutsal ateş ile tutuşturulduktan sonra ölen kişinin yakınları ilahiler okuyor ve tam 4 saat süren tören sonunda ölen kişinin huzura eriştiğine inanılıyor.

Hangi inanca göre ölüler yakılır?​

Hangi inanca göre ölüler yakılır?
Hinduizm: Cenazenin yakılması bir zorunluluk. Yakılma işlemi açık havada gerçekleştiriliyor. Budizm: Cenazenin yakılması bir zorunluluk. Katolik Hıristiyanlık: Vatikan ölü yakma konusundaki yasağı 1963 yılında kaldırdı.

Ölüleri yakmak hangi dinde var?​

Islamda ölüler neden yakılmaz?​

İSLAM’da insan yakmak caiz değildir, insan yakılmaz defnedilir. Bütün semavi dinlerde bu böyledir. Yahudilik’te, İslam’da, Hıristiyanlık’ta insanlar toprağa gömülür. Bir Müslüman ölmeden önce “Beni kabre koymayın, yakın” dese de bu vasiyet kabul edilmez.
Islamda gömülmek farz mı?​
Cesedi yakmak İslam’a aykırıdır. Cesedi toprağa gömmek ise ilahi emirdir.

Hindistan’da ölen insanları ne yaparlar?​

Hindistan’da ölen insanları ne yaparlar?
Hintlilerin büyük bir çoğunluğu Hindu dinine mensup. Hindu dinine göre, ölen bir kişi yakılarak defnediliyor. Hatta, eski geleneklere göre, ölen kişi erkekse, eşi de canlı canlı kocasıyla birlikte yakılıyor. Hindistan yasalarına göre, eşlerin de ölen kocalarıyla yakılması yasak.

Tabutla cenaze gömmek caiz mi?​

Tabutla cenaze gömmek caiz mi?
Cenazelerin, geleneksel yöntemle açılan kabre kefenle defnedilmesinin de riskli olduğu durumlarda, ceset torbası veya tabutla defnedilmesi de caizdir” denildi.

Mezar tahtası neden konur?​

Kabre yerleştirilen cenazenin kefen bağları çözülür; üzerine tahta, kerpiç, kuru ot, kamış vb. örtülerek atılacak toprağın doğrudan cenazeyle teması önlenir.
 
Ölüm ve cenaze törenleri farklı inanç ve kültürlere göre çeşitlilik gösterebilir. Hristiyanlıkta genellikle toprağa gömülme esas defin şekli olmakla birlikte, günümüzde birçok mezhepte cesedin krematoryumda yakılmasına da izin verilmektedir. Özellikle Ortodoks Kilisesi bu konuda farklı bir tutum sergilemektedir.

Hinduizm geleneğinde ise ölü yakma çok yaygındır. Hindu inançlarına göre, ruhun bedenden ayrılabilmesi için bedenin yok edilmesi gerekmektedir. Bu sebeple Hindular, ölen kişileri krematoryumda yakarak cenaze törenlerini gerçekleştirirler. Bu ritüel, ölünün ruhunun huzura erişmesine inanılan bir uygulamadır.

Ceset yakılması durumunda ise kremasyon fırınında yüksek sıcaklıklara maruz bırakılarak önce kemik kırıklarına dönüşene kadar yakılır. Bu süreç genellikle 80-120 dakika sürer ve sonunda yaklaşık olarak 2.5-3 kg ağırlığında kemik kırıkları kalır.

Hindistan'da ölen insanların yakılma işlemi genellikle kutsal ateş ile gerçekleşmektedir. Ölü yakma törenleri rahiplerden satın alınan ateşin yakılmasıyla gerçekleşir. Bu tören sırasında ölen kişinin yakınları ilahiler okur ve 4 saat süren bir ritüelin ardından ölen kişinin huzura erdiğine inanılır.

Ölülerin yakılmasıyla ilgili inançlar genellikle Hinduizm, Budizm ve bazı Hıristiyan mezheplerinde görülmektedir. Örneğin Hinduizm ve Budizm'de cenazenin yakılması bir zorunluluktur. Katolik Hıristiyanlıkta ise Vatikan 1963 yılında ölü yakma konusundaki yasağı kaldırmıştır.

İslam inancında ise insan yakmak caiz görülmez ve defnedilmesi tercih edilir. Bu durum Yahudilik ve Hıristiyanlık gibi diğer semavi dinlerde de benzer şekilde görülmektedir. Bir Müslüman'ın ölümünden önce yakılma isteği dahi kabul edilmez; çünkü cesedin toprağa gömülmesi ilahi bir emirdir.

Genel olarak, ölülerin yakılması ya da gömülmesi konusu farklı dinler ve kültürlerde değişiklik gösterebilir. Ölüm ve cenaze törenleri, her inanç ve kültürde farklı ritüeller ve uygulamalarla gerçekleştirilebilir.
 
Geri
Üst