Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hp Laptop Format Nasil Atilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Hp Laptop Format Nasil Atilir? Hp laptop format nasıl atılır? İşte adım adım rehberimiz. İlk olarak Hp laptop format nasıl atılır sorusuna yanıt bulmak için format atma işlemine başlamadan önce önemli verilerin yedeklenmesi gerekmektedir. Ardından bilgisayar ayarlarında ayarlar bölümüne girilir ve güncelleme ve güvenlik seçeneği seçilir. Daha sonra kurtarma bölümüne gidilir ve bu PC’yi sıfırla seçeneği seçilir. Bu adımları takip ederek Hp laptop format işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
İçindekiler

Hp Laptop Format Nasıl Atılır?​

Hp laptop format atma işlemi, bilgisayarınızdaki tüm verileri silerek işletim sistemini yeniden yüklemeyi sağlar. Format atmak istediğiniz Hp laptopunuz için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Yedekleme Yapın​

Format atmadan önce önemli dosyalarınızı yedeklemek önemlidir. Harici bir harddisk veya bulut depolama gibi bir yöntem kullanarak verilerinizi yedekleyin. Bu sayede format sonrası veri kaybı yaşamazsınız.

2. Kurtarma Ortamı Oluşturun​

Hp laptopunuz için bir kurtarma ortamı oluşturmanız gerekmektedir. Bunun için Windows 10 işletim sistemine sahipseniz “Başlat” menüsünden “Ayarlar” seçeneğine girin ve ardından “Güncelleştirme ve Güvenlik” seçeneğini seçin. Buradan “Kurtarma” sekmesine gidin ve “Kurtarma Sürücüsü Oluştur” seçeneğini kullanarak bir kurtarma ortamı oluşturun.

3. Bilgisayarı Yeniden Başlatın​

Hp laptopunuzu yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girmek için uygun tuşa basın. BIOS ayarlarına girdikten sonra “Boot” sekmesine gidin ve öncelikli olarak kurtarma ortamını seçin.

4. Format Atma İşlemini Başlatın​

Kurtarma ortamı açıldığında “Sorun Giderme” seçeneğini seçin ve ardından “Gelişmiş Seçenekler”e gidin. Buradan “Fabrika Ayarlarına Sıfırla” veya “Sıfırla” seçeneğini seçerek format atma işlemini başlatın.

5. İşletim Sistemini Yükleme​

Format atma işlemi tamamlandıktan sonra Hp laptopunuz otomatik olarak yeniden başlayacak ve işletim sistemi yükleme ekranıyla karşılaşacaksınız. İşletim sistemini yeniden yüklemek için gerekli adımları takip edin ve talimatları izleyin.

6. Sürücüleri Güncelleyin​

Hp laptopunuzun format sonrası tüm sürücülerini güncellemek önemlidir. Bunun için Hp’nin resmi web sitesinden veya Windows’un “Aygıt Yöneticisi” üzerinden sürücü güncellemelerini yapabilirsiniz. Böylece bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz.

7. Güvenlik Yazılımlarını Yükleyin​

Hp laptopunuzu formatladıktan sonra güvenlik yazılımlarını yüklemeyi unutmayın. Bir antivirüs programı ve güvenlik duvarı gibi yazılımlar, bilgisayarınızı zararlı yazılımlara karşı korur.

8. Kişisel Ayarları Yapın​

Format sonrası Hp laptopunuzda kişisel ayarları yapmayı unutmayın. Arka plan resmi, ekran parlaklığı, klavye ayarları gibi tercihlerinizi yaparak bilgisayarınızı kişiselleştirebilirsiniz.

9. Geri Yükleme Noktası Oluşturun​

Hp laptopunuzun format sonrası sorun yaşaması durumunda geri yükleme noktası oluşturmak önemlidir. Bu sayede bilgisayarınızı format öncesi durumuna geri dönebilirsiniz. “Arama” kutusuna “Geri Yükleme” yazarak geri yükleme seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

10. Verilerinizi Geri Yükleyin​

Format atma işleminden önce yedeklediğiniz verileri geri yüklemeyi unutmayın. Yedeklediğiniz dosyaları harici bir harddisk veya bulut depolama üzerinden geri alabilirsiniz.
Hp laptop format nasıl atılır sorusuna yanıt olarak yukarıdaki adımları takip ederek format atma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem bilgisayarınızdaki tüm verilerin silinmesine neden olacağından önce yedekleme yapmanız önemlidir. Ayrıca işletim sistemini yükledikten sonra sürücü güncellemelerini yapmayı ve güvenlik yazılımlarını yüklemeyi unutmamalısınız. Kişisel tercihlerinizi yaparak bilgisayarınızı kişiselleştirebilir ve geri yükleme noktası oluşturarak sorun yaşamanız durumunda geri dönebilirsiniz.

Hp Laptop Format Nasil Atilir?​

Hp Laptop Format Nasıl Atılır?
1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
2. F11 tuşuna basarak kurtarma seçeneklerine erişin.
3. “Sorun Giderme” seçeneğini seçin.
4. “Sıfırla” seçeneğine tıklayın.
5. İşletim sistemi sıfırlama işlemini onaylayın ve bekleyin.

Hp Laptop Format Nasıl Atılır?
Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
F11 tuşuna basarak kurtarma seçeneklerine erişin.
“Sorun Giderme” seçeneğini seçin.
“Sıfırla” seçeneğine tıklayın.
İşletim sistemi sıfırlama işlemini onaylayın ve bekleyin.

Geri