AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hosgoru neyi cagristirir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hoşgörü neyi çağrıştırır?​

Her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiği kadar hoş görme durumu, müsamaha, tolerans.

Hoşgörü nedir açıklama?​

Hoşgörü, müsamaha, tahammül, tesamuh, katlanma, görmezden gelme veya göz yumma, başkalarını eylem ve yargılarında serbest bırakma, kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüş biçimine aykırı düşen görüşlere sabırla, hem de yan tutmadan katlanma demektir. İzin verme, aldırmama, iyi karşılama anlamlarına da gelir.
Hoşgörü kelimesi nasıl yazılır?
“Hoşgörü mü?” yoksa “Hoş görü mü?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Hoş görü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hoşgörü şeklinde olmalıdır.

Negatif hoşgörü ne demek?​

Negatif Hoşgörü: Hoşgörünün sadece başkalarını rahat bırakmamızı ya da onlara zulmetmekten kaçınmamızı gerektirdiği biçiminde yorumlanmasıdır. Pozitif hoşgörü anlayışını negatif hoşgörüden ayıran en önemli öğe onun bir şeyi hoş gördüğümüzde yanlış bir şey yapıyormuşuz duygusunu önlemesidir.

Hoş görülü olmak insana ne kazandırır?​

Bence hoşgörülü olmak kişiye huzur ve mutluluk verir. Diğer insanların yanlışlarına hoşgörü ile yaklaşmak kendimizi daha anlamlı kılar. Ama hoşgörümüzü kaba davranışlarla karşılaştığımızda ise karşımızdaki kişiden uzaklaşmamız gerektiği fikrini verir. İyi insan hoşgörüye cevap verir.
Hoşgörülü olmanın faydaları nelerdir?
Toplumsal iletişim için hoşgörü önemlidir; hoşgörü insanların birbirlerini doğru anlamalarını sağlar.” İnsanların çevreyle ve kendileriyle olan ilişkilerinde hoşgörülü davranmalarının onları hem mutlu ettiğini hem de başarıya ulaştırdığını belirten Prof.Dr.

3 sınıf hoşgörü nedir?​

Hoşgörü,müsamaha, tahammül,katlanma, görmezden gelme veya göz yumma, başkalarını eylem yargılarında serbest bırakma, kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüş biçimine aykırı düşen görüşlere sabırla, hem de yan tutmadan katlanma demektir.
 
Geri
Üst